Ce ne spun inimile de bomboane? Fiți isteți. Fii actual. Fii al meu.
Mesajele dulci de pe aceste inimioare de Sfântul Valentin necesită o planificare și o editare atentă de la an la an. Și spun multe despre starea vieților și a iubirilor noastre cotidine.
Micile bunătăți dulci necesită o îngrijire anuală, sunt de părere specialiștii dindomeniu.
Cu câteva luni înainte de fiecare Valentine’s Day, companiile producătoare de dulciuri încep să se gândească la noi mesaje și să le elimine pe cele învechite. (Ne uităm la tine, “On Fleek”).
Cele câteva zeci de ziceri noi trebuie să fie actuale și inofensive, fermecătoare și inteligente. Și nu pot eclipsa expresiile clasice ale iubirii romantice, cum ar fi “Sărută-mă”, care a fost inscripționat pentru prima dată în 1902 de către compania din Boston care a inventat napolitana Necco.
Inima de bomboană a devenit un fel de barometru
După mai bine de un secol de exprimare a emoțiilor în limbajul vernacular al momentului – “Call Me” a devenit “Fax Me” a devenit “Page Me” a devenit “Email Me” a devenit “Text Me” – inima de bomboană a devenit un fel de barometru. Dacă fosta cântăreață a trupei Destiny’s Child, Michelle Williams, își poate pune în scenă revenirea cu un cântec despre bomboane de porumb, poate că națiunea poate măsura starea iubirii prin inimile de bomboane.
Pentru 2023, Spangler Candy Company – unul dintre cei doi producători care domină piața inimilor de conversație – a ales o temă animalieră pentru linia Sweethearts. Fraze precum “Big Dog”, “Love Birds” și “Purr Fect” sunt o aluzie la toți oamenii care au dobândit animale de companie în timpul pandemiei.
Anul trecut, în timp ce națiunea era încă în curs de redresare, compania a introdus 16 sloganuri de susținere, precum “Youda Best”, “Fear Less” și “Good Job”. Ideea, a spus compania, a fost de a le da oamenilor un impuls.
Fanii sloganurilor mai pasionale s-ar putea să nu fi fost mulțumiți, dar Helen Fisher, cercetător senior la Institutul Kinsey și autor a șase cărți despre dragoste, sex și creier, a declarat pentru New York Times, că mesajele mai puțin amoroase au marcat un punct de cotitură culturală.