Saturday, June 3, 2023

Nicoleta Pauliuc este noua preşedintă a Organizaţiei de Femei a PNL

Recomandare:

Nicoleta Pauliuc este noua preşedintă a Organizaţiei de Femei a PNL, ea primind 837 de voruri la Congresul OFL de vineri seară.

Potrivit reprezentanţilor PNL, votul de la Congresul Organizaţiei Femeilor Liberale s-a încheiat, iar în urma numărătorii, dintr-un total de 1.221 de voturi exprimate, rezultatele sunt: Nicoleta Pauliuc – 837 de voturi, Cristina Trailă – 338.

Astfel, Nicoleta Paulic este noua preşedintă a OFL.

Nicoleta Pauliuc a afirmat, la Congres, că este convinsă că Organizaţia de Femei a Partidului Naţional Liberal poate avea ”un rol extraordinar în următorii ani: pentru modernizarea României, pentru emanciparea femeii în această ţară şi pentru victoria PNL în alegerile din 2024”.

”Femeile liberale au cunoştinţele, determinarea şi disponibilitatea de a lupta pentru România şi pentru PNL, cu suflet, în prima linie a viitoarelor bătălii electorale”, a subliniat ea.

În discursul său, ea  a explicat motivele pentru candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei 

”Candidez, de asemenea, la preşedinţia OFL ca să promovăm mai mult femeile, ca să transformăm împreună potenţialul feminin liberal în realitate politică liberală. 
Eu candidez astăzi pentru ca un număr cât mai mare dintre voi să poată candida mâine la Parlament, la primării, la consilii locale şi judeţene. 
Candidez pentru ca, din această sală, să avem mai multe femei secretar de stat şi da, domnule secretar general al partidului, cât mai multe femei ministru”, a adăugat Pauliuc.

Lucian Bode a încasat nemulțumirile femeilor liberale

Congresul extraordinar al organizației de femei a PNL de vineri a scos la iveală inegalitatea de șanse în politica promovată de liderii partidului de-a lungul timpului. Bărbații din partid, în frunte cu secretarul general Lucian Bode, au venit să țină discursuri, după care au plecat înainte de a afla cine a câștigat competiția și s-o felicite pe Nicoleta Pauliuc.  

Lucian Böde, secretar general al PNL

„Să nu fie decisă soarta unor doamne la șprițurile tipic masculine sau la telefoane”, a fost un prim mesaj transmis de pe scena Congresului organizației de femei de Raluca Turcan, fostă președintă a partidului, citată de ziarul Libertatea.

Turcan i-a transmis lui Lucian Bode că de el depind listele pentru parlamentare și reprezentarea corectă a femeilor în viitorul Parlament. 

„Avem în sală liderii cei mai grei ai PNL. Cei care sunt prezenți vor avea această șansă, să gestioneze listele pentru Parlament. Aveți șansa să urmăriți reprezentarea corectă a femeilor, să nu mai vorbim de cooptarea în echipa guvernamentală”, a plusat Turcan. 

Femeile nu sunt valorificate în politica românească

La rândul său, Alina Gorghiu a insistat că femeile nu sunt valorificate în politica românească, dar nici în societate. 

 „Vreau să vă rog ceva de la femeie la femeie: avem nevoie de mai mult curaj, avem curaj să sancționăm violența de limbaj, hărțuirea, să respingem telefoniștii de la două noaptea, să susținem femeile care au nevoie de sprijin”, a susținut Alina Gorghiu, președinta Senatului.  

Nicolae Ciucă: În Suedia am constatat că femeile sunt mai bine reprezentate în politică

Președintele PNL, Nicolae Ciucă nu a putut fi prezent la eveniment, dar a transmit un mesaj femeilor liberale.

De la Stockholm, premierul Ciucă a intrat în direct la Congresul femeilor din PNL. În Suedia a constatat că femeile sunt mai bine reprezentate în politică, dar și în societate. 

„Vreau să împărtășesc cu dumneavoastră o chestiune care aici este cât se poate de normală. Ceea ce la noi s-a văzut prea puțin și se face prea puțin în acest sens și anume, există cu adevărat egalitate de gen la nivelul tuturor structurilor și am putut constata acest lucru în întâlnirile pe care le-am avut”, a afirmat Nicolae Ciucă în discursul său proiectat pe ecranele din Parlament.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img