Sunday, May 28, 2023

Nicolae Ciucă, vizită oficială în Republica Moldova

Recomandare:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, în ședință de guvern, că mâine va pleca într-o vizită oficială în Republica Moldova.

„Mâine vom începe o vizită oficială în Republica Moldova. Vom avea întâlniri bilaterale la nivelul doamnei președinte Maia Sandu, la nivelul omologului domnului Dorin Recean și la nivelul președintelui Parlamentului, domnul Igor Grosu. Este o vizită prin care reconfirmăm consolidarea relațiilor bilaterale și, desigur, este o vizită prin care reconfirmăm sprijinul pe care România îl va acorda în continuare Republicii Moldova pentru parcursul european”, a anunțat premierul.

Dorin Recean a fost primit de premierul român la București

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul său la București la începutul lunii martie, atunci când l-a asigurat pe Dorin Recean, cu privire la susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional.

„România promovează permanent inclusiv la Bruxelles necesitatea susținerii Republicii Moldova pe mai multe planuri pentru a rezista atitudinii foarte asertive a Rusiei. 
De altfel România va continua să promoveze în plan european măsuri în plan securitar al rezilienței, un exemplu fiind obiectivul creării unei misiuni civile a UE pentru Republica Moldova.”, a spus premierul român.

Un alt subiect de discuție între cei doi premieri a fost integrarea europeană a Republicii Moldova, în directă conexiune cu eforturile de reformă al guvernului de la Chișinău.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă la București în luna februarie

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a primit în luna februarie pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat și atunci susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img