Tuesday, June 6, 2023

Navă amendată cu 100.000 de euro în Spania pentru deversarea de petrol în Marea Mediterană

Recomandare:

Spania reține un petrolier și aplică o amendă de 100.000 de euro, după ce a fost detectată o deversare de petrol în Marea Mediterană.

O navă a fost amendată de guvernul din Spania după ce a fost detectată o deversare de petrol în largul Mediteranei.

Departamentul Ministerului spaniol al Transporturilor a anunțat că o deversare de petrol a fost detectată în apropierea orașului portuar Tarragona, conform Reuters.

Ca o paranteză, Tarragona este un oraș în Catalonia, Spania. Ansamblul arheologic din Tarragona a fost înscris în anul 2000 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Autoritățile au declarat că deversarea a fost detectată de senzorii din aeronave, precum și de radarele prin satelit, ceea ce a dus la interceptarea de către oficiali a navei cunoscute sub numele de Lagertha.

“Pata de petrol, în zona pupa navei, s-a extins pe o suprafață de 12,7 kilometri pătrați”, se arată într-un comunicat al Flotei comerciale spaniole, un departament din cadrul Ministerului Transporturilor.

Comunicatul a adăugat: “Nava este reținută până când proprietarii plătesc o cauțiune de 100.000 de euro (106.680 de dolari)”.

De asemenea, a precizat că vor fi luate măsuri suplimentare în funcție de dovezi.

Discutând despre amploarea pagubelor, departamentul a declarat că nu a putut evalua cât de mult a afectat mediul înconjurător deversarea de petrol, deoarece nava se afla în largul Mării.

Potrivit experților din industrie, activitățile de transport maritim de pe coastele mediteraneene și atlantice ale Spaniei, cum ar fi transferul de petrol, cunoscut și sub numele de operațiuni de la navă la navă (STS), au devenit un motiv major de îngrijorare.

Catastrofa petrolieră din Golful Mexic, cea mai mare din întreaga istorie a SUA

Accidentul de pe platforma petrolieră Deepwater Horizon se referă la exploziile catastrofale din ziua de 20 aprilie 2010, care au avut loc la platforma de foraj Deepwater Horizon a companiei British Petroleum, situată în Golful Mexic la aproximativ 65 de kilometri sud de coasta statului american Louisiana în zona câmpului petrolifer cunoscut ca Macondo Prospect.

Exploziile, care s-au produs după ce o parte din țițeiul erupt datorită forajului fundului maritim nu a mai putut fi captat, au ucis 11 lucrători, rănind grav 17 și alți 98, dar mai ușor. Exploziile au cauzat distrugerea, arderea și apoi scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon, evenimente urmate de o erupție masivă a țițeiului, prin gaura forată în apele Golfului Mexic din vecinătatea coastei nord-americane.

Catastrofa petrolieră din Golful Mexic, potrivit unui site de specialitate, este considerată a fi cea mai mare din întreaga istorie a Statelor Unite și, în același timp, cauzatoare a unui enorm dezastru ecologic. 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img