Tuesday, June 6, 2023

Mr. Pickles a devenit tată la 90 de ani. Poveste de weekend. Foto

Recomandare:

Mr. Pickles, o broască țestoasă de 90 de ani, este tatăl a trei copii. Broasca țestoasă despre care vorbim azi este cel mai bătrân animal de la grădina zoologică din Houston, SUA.

El a fost mereu alături de partenera sa, doamna Pickles, de când aceasta a sosit în incinta grădinii americane, în anul 1996.

Mama și puii se simt bine, potrivit îngrijitorilor de la grădina zoologică, citați de New York Times.

Interesant în toată această poveste este faptul că acest bătrân animal de la Grădina Zoologică din Houston, născut în urmă cu aproape un secol, este în sfârșit tată.

O performanță uimitoare

Grădina zoologică a anunțat săptămâna trecută că domnul Pickles și doamna Pickles au întâmpinat trei pui de broască țestoasă: Dill, Gherkin și Jalapeño. Toate cele trei nume sunt cunoscute din familia conservelor de murături din America.

A fost o performanță uimitoare, au spus oficialii grădinii zoologice, nu numai pentru că domnul Pickles are 90 de ani, ci și pentru că această specie pe cale de dispariție critică rareori lasă urmași.

Domnul Pickles este rezident al grădinii zoologice de 36 de ani și a fost partener cu doamna Pickles, acum în vârstă de 53 de ani, de la sosirea ei în 1996.

În timp ce țestoasele radiate pot trăi până la 150 de ani, nu se știe exact cât timp se pot reproduce, a declarat Jessica Reyes, o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice.

Nașterile au fost cu atât mai improbabile cu cât puii nu ar fi supraviețuit dacă un îngrijitor al grădinii zoologice nu ar fi observat-o pe doamna Pickles depunându-și ouăle, a declarat grădina zoologică.

Iar despre solul din Houston se știe că nu este propice pentru a menține ouăle îngropate pe care țestoasele native din Madagascar le depun la temperatura și umiditatea potrivite, așa că îngrijitorii le-au mutat în Casa Reptilelor și Amfibienilor.

Foto: Jackelin Reyna/Houston Zoo/ New York Times.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img