Saturday, June 3, 2023

Mircea Geoană rămâne secretar general al NATO până în octombrie 2024

Recomandare:

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an, până în octombrie 2024.

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024, a anunțat vineri, Jens Stoltentenberg, secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO de excepție și un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică. Competența sa politică, expertiza și eleganța sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să continuăm activitatea noastră împreună”, a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit unei postări pe Twiter a purtătorului de cuvânt Oana Lungescu.

Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an

La rândul său, acesta i-a mulțumit șefului NATO.

”Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată.

Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine.

Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

Mircea Geoană deține această funcție din luna octombrie 2019

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la București. A urmat cursurile Institutului Politehnic București, ale Facultății de Drept din București, precum și ale École Nationale d’Administration (promoția Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost președinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe și ambasador al României la Washington. Preluarea funcției de Secretar General adjunct va avea loc în luna octombrie 2019.

Preluarea acestei funcții este cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO și o recunoaștere a rolului și contribuției ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img