Tuesday, June 6, 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi îi taie elanul Ralucăi Turcan. „Să nu ne transformăm așa în Gestapo”

Recomandare:

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că nu i se pare o idee bună proiectul de lege iniţiat de către deputata PNL Raluca Turcan privind concediile medicale fictive. „Nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetăţean câte un paznic dacă face aia sau dacă face ailaltă”, a adăugat social-democratul care a mai precizat că există şi în prezent o prevedere prin care pot fi făcute controale la persoanele care sunt în concediu medical pentru a putea fi verificate.

Budăi: Ar trebui să mai angajăm încă vreun milion de cadre în Poliţie ca să avem la fiecare câte un paznic

„Probabil va trebui să mai angajăm încă vreun milion de cadre în Poliţie ca să avem la fiecare câte un paznic. Nu ştiu. O să văd motivarea. Nu am citit proiectul, însă mie nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetăţean câte un paznic dacă face aia sau dacă face ailaltă. Într-adevăr, există şi acum o prevedere că pot fi controale la cei care sunt în concediu medical pentru a putea fi verificaţi. Dar chestiunea aceasta, să ne transformăm aşa în Gestapo … am să văd proiectul. Nu l-am citit”, a afirmat Marius Budăi, luni la Antena 3, citat de news.ro.

Ministrul Muncii Marius Budăi chestionat despre faptul că Raluca Turcan vorbeşte despre faptul că sunt mulţi români care au cerut să intre în concediu medical şi că, în primele şase luni ale anului în curs a fost consumat 60% din buget, iar până la finalul anului nu vor mai fi bani, ceea ce argumentează în expunerea de motive a proiectului a replicat: „Şi asta ce înseamnă că medicii români au dat concedii medicale nelegale? Ştie dumneaei? Are acest aspect? Haideţi să fim extrem de cumpătaţi atunci când emitem în spaţiul public anumite chestiuni”.

Turcan: Concediile medicale trebuie să fie acordate exclusiv persoanelor care au nevoie de ele

Deputata PNL Raluca Turcan a anunţat, vinerea trecută, că a depus în Parlament un proiect de lege prin care se vor stopa fraudele legate de concediile medicale fictive. Iniţiativa propune un mecanism de control al concediilor medicale care este realizat la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin lege.

Ea a mai spus că trebuie să fim responsabili cu puţinii bani pe care îi avem la dispoziţie pentru plata concediilor medicale.

„Concediile medicale trebuie să fie acordate exclusiv persoanelor care au nevoie de ele şi care sunt cu adevărat în incapacitate de a munci temporar. Ele nu trebuie văzute drept o sursă de venit sau o formă de a „chiuli” de la muncă prejudiciind, astfel, bugetul destinat sănătăţii. Nu ar mai trebui să avem situaţii în care cineva îşi ia concediu medical pentru a merge la pescuit sau a se ocupa de alte treburi din gospodărie. În doar 2 luni de la începutul anului 2023 s-au solicitat deja sume însumând 60% din bugetul pe întregul an”, a completat Turcan.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img