Thursday, June 1, 2023

Ministrul Mediului susține reducerea la minim a riscului conflictelor om-urs. Nicio țară nu dorește urși din România

Recomandare:

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține reducerea la minim a riscului conflictelor om-urs care a dus la pierderea de vieți omenești, obligația autorităților fiind de a proteja viața umană.

Tanczos Barna a declarat, miercuri, la TVR Info, că toate studiile recente arată că populația de urs brun este în continuă creștere în România, iar problema trebuie rezolvată în mod responsabil, prin acțiuni ferme.

„Toate datele arată clar și fără echivoc că populația de urs brun este în continuă creștere, iar o creștere accentuată nu poate fi acceptată, pentru că va fi, la un moment dat, în detrimentul speciei, prin suprapopularea unor zone. Trebuie să reducem la minim riscul conflictelor om –urs, pentru că, din păcate, mor foarte mulți concetățeni care sunt atacați de urs în pădure, în gospodărie, la stână, iar obligația noastră este de a proteja viața umană și bunurile create de om”, a spus Tanczos.

Acesta a precizat că intervenția prin prevenție este o metodă uzuală, acceptată în statele membre unde există populație de urs brun, iar România trebuie să revină la această abordare științifică, pragmatică și responsanbilă pentru a proteja viața umană.

Ministrul Mediului: Nicio țară europeană nu vrea urși din România

Întrebat dacă exportul de urși nu ar fi soluție care să ducă la diminuarea populației de urși, ministrul Mediului a răspuns că nicio țară europeană nu dorește urșii din România.

„Pur și simplu râd de noi. O țară care a exterminat populația de urs acum 100 de ani nu o să vrea niciodată. Am primit răspunsuri de genul, ‘se sperie turiștii, nu mai vrem, se sperie fermierii, vor intra peste fermieri în gospodării, nu mai vrem’, a conchis ministrul Mediului.

Trebuie să rezolvăm problema, mai spune acesta, aici, la noi acasă, nu putem spera la ajutor, de sfaturi e plin sertarul. Este o problemă pe care România trebuie să o rezolve în mod responsabil, pe baze științifice, dar cu acțiuni ferme.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img