Tuesday, June 6, 2023

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Familiile au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. | Acord politic între PSD și PUSL

Recomandare:

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a semnat un nou acord politic între Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central.

În cadrul acestui grup de lucru se va lucra la un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Gabriela Firea precizează că ”familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile” și că s-a reușit ”promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate”.

Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.
Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.
Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari”, a declarat Gabriela Firea.

”De asemenea, am reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut. Venim și în sprijinul cuplurilor și persoanelor singure tinere aflate în situații vulnerabile cu planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate”.

”Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete”

Se lucrează, astfel, la trei proiecte de lege foarte importante, mai precizează ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

  • Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;
  • Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, avâned capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate)
  • Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).
Toate aceste idei se regăsesc într-un nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central. În calitate de prim-vicepreședinte al PSD, am semnat, astăzi, acest protocol împreună cu Grațiela Gavrilescu, deputat și președintele Forului de Conducere Colegială a PUSL, în prezența secretarului de stat în MFTES Doina Pârcălabu și a deputatei PUSL Ana Predescu.

Acest nou acord politic vine în continuarea celor semnate anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității”, a mai precizat Gabriela Firea.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img