Tuesday, June 6, 2023

Ministerul italian al Turismului a folosit imagini din Slovenia într-o campanie de promovare turistică a Italiei

Recomandare:

Ministerul italian al Turismului este ridiculizat din cauză că într-un videoclip oficial menit să atragă turişti în Italia sunt folosite imagini din Slovenia cu oameni care beau vin sloven, relatează CNN, citat de News.ro.

Videoclipul – care face parte dintr-o campanie în valoare de nouă milioane de euro (9.91 milioane de dolari) realizată de grupul de comunicare Armando Testa – a fost ironizat de către critici şi pe reţele de socializare încă dinainte să se dezvăluie că a fost filmată în străinătate.

Campania ”Open to Meraviglia” (”Deschis la minuni”) foloseşte ca ”influencer” o Venus computerizată, un simbol al artei italiene, a lui Sandro Botticelli din capodopera Renaşterii ”Naşterea lui Venus”.

Această ”Venus” foarte modernă poartă o fustă mini, mănâncă pizza şi prezintă unele dintre cele mai mari atracţii turistice italiene.

Criticul de artă Tomaso Montanari denunţă această campanie publicitară drept ”grotescă” şi o irosire ”obscenă” de bani.

Utilizatori ai reţelelor de socializare o parodiază.

Ministerul Italian a încurcat țara, vinul și eticheta

În cea mai controversată filmare apare un grup de tineri care zâmbeşte, într-o patio, la soare, bând vin în ceea ce se presupune a fi un loc tipic italian.

Însă observatori atenţi au observat că grădina interioară respectivă se află în regiunea Cotar, în Slovenia, aproape de frontiera cu Italia, şi că pe masă se află o sticlă de vin cu o etichetă din Cotar.

Grupul de comunicare Armando Testa nu a comentat imediat aceste acuzaţii.

Ministrul italian al Tursmului Daniela Santanche, o membră a Partidului Fratelli d’Italia (FdI, neofascist) al premierului Giorgia Meloni, i-a catalogat pe criticii viceoclipului drept ”snobi”.

Folosirea lui Venus drept ”influencer” atrage tineri, se apără ea.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img