Saturday, June 3, 2023

Milioane de lire sterline pentru a stimula fabricarea și lansarea autobuzelor ecologice în Marea Britanie

Recomandare:

Un număr de 117 autobuze cu emisii zero vor asigura călătorii mai ecologice pentru locuitorii din Yorkshire, Norfolk, Portsmouth și Hampshire.

Ministrul britanic al drumurilor, Richard Holden, a confirmat pentru media externă: “Autobuzele sunt cea mai populară formă de transport public. Aceste noi autobuze cu emisii zero construite în Marea Britanie vor susține sute de locuri de muncă de înaltă calitate în domeniul producției în Irlanda de Nord, vor crește economia noastră și vor contribui la curățarea aerului în orașele din întreaga țară.”

“Oferim o sumă suplimentară de 25,3 milioane de lire sterline pentru a pune în circulație 117 autobuze noi pentru a le oferi locuitorilor din Yorkshire, Norfolk și Portsmouth călătorii mai bune, mai curate și mai silențioase, în timp ce accelerăm viteza pentru a ajunge mai repede la zero emisii nete și pentru a uniformiza transportul în întreaga țară”.

Opinie avizată

La rândul său, Janette Bell, director general la First Bus, a declarat: “Ambele autobuze au fost proiectate pentru a asigura o creștere a numărului de autobuze: “Suntem încântați să accelerăm investițiile în electrificarea flotei noastre de autobuze și a infrastructurii, cu sprijinul cofinanțării din partea Departamentului pentru Transport.”

“În calitate de lideri în domeniul mobilității durabile, suntem pe deplin aliniați la ambițiile guvernului pentru un sistem de transport cu emisii nete de carbon zero”.

Ce trebuie să știm despre acest tip de autobuze

Sunt autobuze echipate cu motoare electrice alimentate prin două trolee (tije metalice) de la o linie formată din două fire electrice aeriene, montate la 4 m înălțime, deasupra carosabilului. Troleibuzele sunt mijloace de transport in comun ecologice, pentru ca nu elimina noxe, iar poluarea fonică este redusă.

Și România experimetează acest tip de transport. Mai multe orașe din țară au deja astfel de autobuze, ecologice. De la un număr mic, experimental, edilii locali doresc creșterea numărului de astfel de vehicule ale viitorului.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img