Sunday, May 28, 2023

Meta vrea să lanseze o nouă aplicație pentru a concura cu Twitter

Recomandare:

Iată că și aici există concurență. Twitter-ul lui Elon Musk se confruntă cu o concurență după ce Meta a lui Mark Zuckerberg a anunțat că analizează planurile de a lansa o aplicație care să rivalizeze cu platforma.

Un purtător de cuvânt al Meta a anunțat vineri, 10 martie 2023, pentru Reuters, într-o declarație trimisă prin e-mail, că analizează posibilitatea de a lansa o aplicație care să concureze cu platforma Twitter a lui Elon Musk.

“Explorăm o rețea socială descentralizată de sine stătătoare pentru schimbul de actualizări de text. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări în timp util despre interesele lor”, au explicat ei, fără a oferi vreo indicație cu privire la momentul în care ar putea fi lansată.

Potrivit e-mailului, noua aplicație a lui Mark Zuckerberg se va baza pe un cadru care susține ActivityPub, protocolul de rețea socială descentralizată care alimentează platforma Mastodon, lansată în 2016.

Având în vedere că platforma lui Musk trece în prezent printr-o fază de reducere a costurilor, haos și incertitudine în ceea ce privește veniturile din publicitate, Meta a văzut în mod clar o oportunitate de a-și lansa pe piață propria aplicație asemănătoare cu Twitter.

Compania deține deja Facebook și Instagram, dar ambele se confruntă, de asemenea, în prezent cu dificultăți. O investiție uriașă în Metaverse nu pare să fi dat roade așa cum ar fi sperat compania.

Facebook se luptă să câștige utilizatori din partea publicului tânăr, în timp ce Instagram este blocată într-o luptă cu o altă aplicație de partajare de videoclipuri, TikTok, și se pare că pierde mulți influenceri și creatori de conținut în favoarea platformei chinezești.

Thomas Hayes, președinte și membru director al Great Hill Capital, cu sediul la New York, a ținut să precizeze: “Istoria Meta este că sunt mult mai buni achizitori decât inovatori sau dezvoltatori … în ceea ce privește copierea Twitter, aceasta este doar o mișcare defensivă”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img