Thursday, June 1, 2023

Medicii debutanți se vor alătura asistentelor medicale și ambulanțierilor în grevă, pentru prima dată în istorie

Recomandare:

Într-un memento dur al problemelor cu care se confruntă NHS, respectiv serviciul medical din Marea Britanie, medicii juniori au votat cu o majoritate covârșitoare pentru a intra în grevă în martie.

Mai mult de 97% dintre membrii sindicatului GMB au votat pentru a intra în grevă în ceea ce va fi prima dată în istoria lor.

Vestea vine luni, 20 februarie, în aceeași zi în care lucrătorii de la ambulanță organizează o altă grevă. Într-o intervenție la Sky News, secretarul național al GMB, Rachel Harrison, a acuzat guvernul că este “cu urechi de tinichea”.

Reprezentanta GMB a spus: “A trecut mai bine de o lună de când guvernul s-a angajat într-un dialog semnificativ. Ei lipsesc din acțiune și refuză să vorbească despre salarii“.

Referindu-se la pierderea de personal și la dificultățile de recrutare, ea a adăugat: “Rezolvarea problemei salariilor este vitală dacă vrem să oprim valul de lucrători dedicați din domeniul sănătății care părăsesc profesia.”

Câteva opinii

Președintele Asociației consultanților și specialiștilor din spitale HCSA, Dr. Naru Narayanan, a declarat: “Medicii debutanți au menținut asistența medicală pentru pacienți pe fondul unei crize de personal în continuă creștere.

“În schimbul acestui uriaș tribut emoțional, mental și fizic, ei au fost supuși unui deceniu de reduceri salariale pe termen real, care au totalizat peste 26%. Ajunge!”.

Asociația Medicală Britanică BMA (British Medical Association BMA) și-a votat, de asemenea, membrii, rezultatele urmând a fi anunțate la sfârșitul acestei luni. În cazul în care aceștia votează pentru grevă, alți 45 000 de medici începători ar putea pleca.

BMA a declarat că va fi organizată o grevă de trei zile în cazul în care medicii începători vor vota în favoarea unei acțiuni sindicale.

Secretarul pentru Sănătate și Asistență Socială, Steve Barclay, a ripostat spunând: “Grevele nu sunt în interesul nimănui și nu fac decât să provoace perturbări suplimentare pentru pacienți, în ciuda măsurilor de urgență existente.

“Este timpul ca sindicatele să se angajeze în mod constructiv cu procesul organismului de revizuire a salariilor pentru 2023 / 24 și să anuleze grevele, astfel încât să putem merge mai departe și să continuăm să abordăm întârzierile covid-19.

“Am fost clar în tot acest timp că rămân dornic să continui să vorbesc cu sindicatele despre ceea ce este corect și accesibil pentru următorul exercițiu financiar, precum și despre preocupările mai largi legate de condițiile și volumul de muncă, astfel încât să putem face din NHS un loc mai bun pentru a lucra.”

Clarificând salariile medicilor, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat: “Ca parte a unei înțelegeri multianuale pe care am convenit-o cu BMA, salariul medicilor juniori a crescut cu 8,2% cumulativ din 2019/20”.

Oricum ar fi, nemulțumirile cadrelor medicale cu ștate vechi sau mai noi, continuă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img