Sunday, May 28, 2023

Maia Sandu: „Trebuie să participăm la menținerea păcii internaționale”

Recomandare:

Șefa statului de peste Prut a felicitat primul contingent de pacificatori moldoveni care va fi detașat în Liban: „Trebuie să participăm la menținerea păcii internaționale”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat marți pe cei 32 de militari ai Forțelor Armate care vor fi detașați în misiunea UNIFIL – Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban.

”Este pentru prima oară când militarii noștri merg într-o misiune ONU în calitate de pacificatori și nu ca observatori militari”. 

Șefa statului a menționat că Armata Națională are deja o experiență vastă de participare la misiuni internaționale de menținere a păcii:

„Țara noastră s-a angajat să contribuie la consolidarea securității internaționale. Datorită profesionalismului militarilor moldoveni, având sprijinul partenerilor de dezvoltare, devenim astăzi un furnizor regional de securitate, un partener care se bucură de încrederea altor state și care susține eforturile comunității internaționale de menținere a păcii”, a mai șefa statului vecin, Republica Moldova.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că țările trebuie să coopereze pentru a consolida pacea și stabilitatea în lume:

„Acum, mai mult decât oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să participăm la menținerea păcii internaționale. Să ajutăm cu ce putem și cum putem mai bine!”.

La final, șefa statului moldovenesc, citată de Biroul de Presă al Președinței, le-a urat militarilor drum bun și le-a transmis că sunt așteptați sănătoși, acasă. 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img