Tuesday, June 6, 2023

Maia Sandu, la București: „Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României”. Video

Autor: Lidia Popa

Recomandare:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în vizită de lucru la București, răspunzând astfel invitației Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Am acceptat cu bucurie invitația Președintelui Klaus Iohannis de a veni la București și să vorbim despre relațiile noastre excelente și proiectele comune. A trecut un an de zile de când țările noastre au la hotar un război crunt și nedrept, pe care l-am condamnat din prima zi. Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european”, a spus șefa statului.

În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Maia Sandu a mulțumit omologului său de la București pentru reacția promptă și ajutorul generos oferit de către România de fiecare dată când ne-am pomenit în dificultate și situații de criză, așa cum a fost și cu șantajul energetic prin care tocmai am trecut.

„În 2023, prioritatea noastră este reconstrucția economiei, continuarea reformelor și consolidarea securității statului. România rămâne principala piață de desfacere pentru produsele moldovenești, dar știu că putem fi și mai prezenți pe piața românească. Vrem să atragem mai multe investiții românești în Moldova”, a subliniat șefa statului.

Totodată, liderul PAS de la Chișinău a comunicat că, toate proiectele care au fost începute vor fi continuate, mai departe: „Vom continua realizarea proiectelor comune de infrastructură și de interconectare energetică, vom extinde și proiectele pe care le avem în domeniile educaționale, culturale precum și al dezvoltării locale și protecției mediului.

Având sprijinul României, alături de susținerea altor parteneri internaționali, Moldova este pregătită să meargă – cu toată încrederea – înainte”, a concluzionat Maia Sandu, citată într-un comunicat trimis la redacție.

Klaus Iohannis și Maia Sandu au susținut declarații de presă comune la Palatul Cotroceni. Joi, cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina, președintele Republicii Moldova se află într-o vizită la București. Marți, Maia Sandu s-a întâlnit cu Joe Biden la Varșovia, la invitația liderului de la Casa Albă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img