Saturday, June 3, 2023

Maia Sandu în dialog cu o delegație de francezi specializați în recuperarea bunurilor infracționale. Foto și video

Recomandare:

Președinta Maia Sandu a avut miercuri o întrevedere cu Nicolas Bessone, directorul Agenției Franceze pentru gestionarea și recuperarea bunurilor sechestrate și confiscate (AGRASC).

Șefa statului Republica Moldova a subliniat că autoritățile noastre își doresc să învețe din experiența Agenției franceze despre cum să îmbunătățească eficiența  procesului de recuperare a bunurilor furate de la stat.

Cu această ocazie, președinta țări vecine a menționat că guvernul trebuie să propună modificarea cadrului legal și să consolideze capacitatea instituțiilor pentru a permite o recuperare eficientă a bunurilor infracționale și restituirea valorii acestora la bugetul de stat.

Banii recuperați ar putea fi folosiți pentru finanțarea serviciilor publice, inclusiv pentru redresarea situației în domeniile afectate de infracțiunile vizate.  

În comunicatul trimis redacției noastre de către Președinția Republicii Moldova, biroul de comunicare, se arată, totodată, că statul francez ajută Moldova în gestionarea bunurilor sechestrate în Franța și oferă expertiză Centrului Național Anticorupție (CNA) și Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) pentru dezvoltarea capacităților acestor instituții. 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img