Tuesday, June 6, 2023

Maia Sandu cheamă moldovenii pro-UE în stradă: „O grupare de hoți și-a propus să blocheze calea noastră europeană!”

Recomandare:

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a susținut un discurs dur luni, 10 aprilie, de la Chișinău în cadrul căruia a lansat noi acuzații grave la adresa opoziției pro-ruse. De asemenea, oficialul de peste Prut a vorbit despre necesitatea integrării micului stat în Uniunea Europeană (UE). 

Pe 21 mai 2023, Maia Sandu așteaptă cetățenii pro-europeni din Republica Moldova în stradă. Președintele de la Chișinău își dorește ca astfel, să demonstreze că Moldova este un stat care-și dorește să scape de sub bocancul Moscovei.

Principalele declarații ale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

  • Acești oameni care și-au vândut țara sunt gata să vadă satele și orașele una cum pământul, numai pentru ca ei să poată reveni la putere; sunt gata să vadă casa părintească lovită de bombe (…);
  • O grupare de hoți și-a propus să blocheze calea noastră europeană. Vor să ne fure libertatea, să ne distrugă viitorul;
  • Întreaga lume e cu ochii pe noi. Mulți au impresia greșită că cetățenii Republicii Moldova urmăresc cu nepăsare ce se întâmplă;
  • Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene. Vă îndemn să arătăm, să demonstrăm că poporul e stăpânul Republicii Moldova.
  • Deciziile se au iau în Republica Moldova. A venit momentul să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui, care-si poate apăra democrația, pacea, comunitățile. A venit momentul ca cei care sunt cu ochii pe noi din est și vest că suntem uniți și curajoși (…) Trebuie să spunem lumii că suntem europeni, că aceasta e calea aleasă de noi (…) Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru.
  • Vrem pace, vrem ca UE să fie la noi acasă!

Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influenţa vieţile noastre, ale copiilor noştri şi ale copiilor copiilor noştri. Generaţiile viitoare vor privi cum ne-am comportat în aceste vremuri şi vor întreba – ce am făcut noi pentru a ne apăra ţara. Ce am făcut pentru a fi parte din lumea civilizată care rezolvă problemele fără război? Ce am făcut pentru generaţiile viitoare pentru a le păzi de năpastă? Cum ne-am adunat şi am decis că soarta copiilor noştri va fi un viitor în pace, bună înţelegere şi bunăstare?

La 21 mai 2023 ne vom aduna să răspundem împreună la aceste întrebări.

Vă aştept la Adunarea naţională Moldova Europeană”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img