Tuesday, June 6, 2023

Mai multe avalanșe au provocat moartea a 10 persoane

Recomandare:

Autoritățile din Austria și Elveția anunță că zece persoane și-au pierdut viața în mai multe avalanșe în Alpi

După recenta repriză de ninsori intense din Alpi, cel puțin zece persoane au murit în Austria și Elveția în urma mai multor avalanșe.

Potrivit autorităților din regiune, printre cei decedați se numără turiști din Germania, China și Noua Zeelandă, după ce au avut loc incidente cu avalanșe în diferite stațiuni de schi, citat de BBC.

În Austria a fost implementată o alertă de nivel patru de avalanșă, al doilea cel mai ridicat, în urma ninsorilor intense și a vântului puternic din regiune.

Dar, în ciuda acestor avertismente, stațiunile de schi din vestul Austriei au fost raportate pline, din cauza vacanțelor școlare din zonă.

Autoritățile austriece au anunțat duminică, 5 februarie, decesul a cinci persoane, printre care se numără și un bărbat de 59 de ani.

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 62 de ani care făcea schi fond în jurul muntelui Hohe Aifner a fost, de asemenea, găsit de salvatori, împreună cu ghidul său, care, de asemenea, ar fi murit.

Autoritățile au mai spus că în Austria au fost găsite și cadavrele unui neozeelandez de 17 ani, al unui chinez de 32 de ani și al unui german, despre care se crede că ar avea în jur de 50 de ani.

Între timp, în Elveția, după cum relatează presa externă, cadavrele unei femei de 56 de ani și al unui bărbat de 52 de ani au fost găsite sâmbătă în cantonul Graubuenden, în sud-estul țării.

Ce se știe despre avalanșe

O avalanșă este o scurgere/prăbușire rapidă de zăpadă pe o pantă, cum ar fi un deal sau un munte.

Avalanșele pot fi declanșate spontan, de factori precum creșterea precipitațiilor sau slăbirea stratului de zăpadă, sau de mijloace externe, cum ar fi oamenii, animalele și cutremurele. Compuse în principal din zăpadă curgătoare și aer, avalanșele mari au capacitatea de a capta și de a deplasa gheață, roci și copaci.

Avalanșele se produc sub două forme generale sau combinații ale acestora: avalanșe de plăci formate din zăpadă bine compactă, declanșate de prăbușirea unui strat de zăpadă slab subiacent, și avalanșe de zăpadă liberă formate din zăpadă mai puțin compactă.

După ce sunt declanșate, avalanșele de obicei accelerează rapid și cresc în masă și volum pe măsură ce captează mai multă zăpadă. Dacă o avalanșă se deplasează suficient de repede, o parte din zăpadă se poate amesteca cu aerul, formând o avalanșă de zăpadă pulverulentă, scrie media de specialitate.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img