Sunday, May 28, 2023

Mai există pirați? Iată că da

Recomandare:

Am crezut că pirații există doar în filme, precum ”Pirații din Caraibe”. Dar iată că existența lor în largul Mărilor și Oceanelor lumii este de fapt o realitate.

Despre ce este vorba mai exact

Echipajul de la bordul navei Monjasa Reformer, deținută de danezi, s-a grăbit să intre în camera de siguranță după ce pirații au atacat nava în Golful Guineea.

Pirații au atacat și sechestrat un petrolier pentru produse chimice și petroliere în timp ce acesta tranzita Golful Guineea.

Potrivit Mirror, tot echipajul care se afla la bordul navei s-a grăbit să se adăpostească în camera de siguranță pentru a se ascunde de pirați, după ce au fost atacați.

Monjasa Reformer, care este o navă deținută de danezi, ar fi purtat pavilionul liberian în acel moment, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei.

În declarația companiei de transport maritim se mai spune că "Cei 16 marinari îngroziți de la bordul navei Monjasa Reformer s-au grăbit să ajungă într-o cameră sigură pentru a scăpa de pirați".
De asemenea, în aceeași declarație s-a menționat: "A fost operată de o firmă cu sediul în Dubai numită Montec Ship Management", care este deținută de compania daneză.

Ce atestă rapoartele oficiale

Rapoartele oficiale sugerează că pirații au abordat nava în timp ce aceasta “stătea inactivă la aproximativ 140 de mile marine la vest de Republica Democratică Congo”.

Incidentul a fost apoi raportat de către companie marinei franceze și britanice, care mențin siguranța în zonă, cunoscută pentru atacurile frecvente ale piraților.

Comunicatul companiei a mai precizat că "Autoritățile maritime relevante din golf au fost notificate".

Golful Guineea, care se întinde din Angola până în Senegal, este considerat una dintre cele mai periculoase zone pentru nave.

Dar, conform Consiliului de Securitate al ONU, " Datorită colaborărilor dintre autoritățile navale implementate în 2021, cazurile de piraterie au scăzut".
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img