Saturday, June 3, 2023

Luminile boreale orbitoare vizibile și deasupra unei mici regiuni din Marea Britanie

Recomandare:

Informațiile au fost difuzate marți, 28 februarie 2023, în Marea Britanie.

Aurora boreală a fost vizibilă și deasupra Marii Britanii până în sudul Berkshire și Wiltshire în nopțile de duminică și luni.

Spectacolul hipnotizant se datorează furtunilor solare de pe suprafața Soarelui care dau naștere unor nori de particule încărcate electric și care pot călători milioane de kilometri pentru a se ciocni cu Pământul, potrivit Royal Museums Greenwich. Acest lucru este cunoscut sub numele de ejecție coronală de masă (CME).

Pentru a vedea luminile cel mai bine, găsiți un loc întunecat, departe de luminile artificiale și, sperăm, pe un cer fără nori.

Miezul nopții și primele ore ale acestei dimineți au fost cele mai bune momente pentru privitorii britanici de stele. Membri ai publicului din North Uist din Scoția, North Wales, Cambridgeshire și Shropshire au făcut fotografii și le-au împărtășit cu mass-media.

Impresii după fascinantul eveniment ceresc

Aurora boreală este momentul în care Cerul se unește cu Pământul, într-un dans fascinant, de lumină și culare ireală.

Duminică, Alasdair O’Dell, în vârstă de 40 de ani, din Dunbeg, în apropiere de Oban, Scoția, a reușit să surprindă luminile din Connel, chiar în josul drumului de unde locuiește.

”Întotdeauna voi încerca să văd aurora boreală dacă este posibil. Este un fenomen natural foarte interesant”, a declarat O’Dell, pentru agenția de presă PA.

”Suntem destul de norocoși să le vedem uneori în Scoția – când nu plouă – dar duminică seara a fost cel mai spectaculos spectacol pe care l-am văzut de când sunt aici”.

În emisfera sudică, acestea sunt numite aurora australă sau Southern Lights.

Aurorele australe apar pe tot parcursul anului, deși cel mai des sunt observate în timpul iernii australe (din mai până în august) și în timpul echinocțiului de primăvară din septembrie. Cea mai bună șansă de a fi martor la acest fenomen este să vă aflați cât mai la sud de Australia – ceea ce înseamnă Tasmania.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img