Sunday, May 28, 2023

Lumea muzicii deplânge moartea legendarului compozitor Burt Bacharach

Recomandare:

Burt Bacharach, compozitorul responsabil pentru unele dintre cele mai cunoscute cântece din toate timpurile, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani.

Legendarul compozitor, compozitor, compozitor, producător de discuri și pianist american Burt Bacharach a încetat din viață astăzi, joi, 9 februarie, la vârsta de 94 de ani. El a fost responsabil pentru unele dintre cele mai memorabile cântece de succes din toate timpurile.

Colaborarea sa cu Hal David – care a început în 1957 – este de legendă. Pe parcursul unei cariere muzicale de peste 70 de ani, a adunat trei premii Oscar, șase premii Grammy și un premiu pentru întreaga carieră.

Lista de hituri a lui Bacharach este mai mult decât impresionantă, acesta compunând cântece, printre alții, pentru Tom Jones, Dusty Springfield, Dionne Warwick și Cilla Black. Hituri precum “I Say A Little Prayer”, “Walk On By” și “Do You Know The Way To San Jose” se numără în catalogul său de realizări.

La începutul anilor ’50, Bacharach a lucrat cu vedeta de la Hollywood Marlene Dietrich, la începutul anilor ’50, în cadrul uneia dintre primele sale slujbe. Apoi a făcut cunoștință cu textierul Hal David, iar restul este istorie muzicală pură. Din 1961 încoace, cei doi au scris 39 de hituri pentru legenda muzicală Dionne Warwick.

El încă mai făcea turnee până la o vârstă înaintată, aducând cântecele de altădată unui public nou, în unele cazuri. În 2015, a urcat chiar și pe iconica scenă piramidală de la Glastonbury.

Păstrând contactul cu stilurile muzicale, Bacharach s-a trezit lucrând cu un amestec eclectic de vedete. Printre acestea s-au numărat Dr. Dre, Elvis Costello și Sheryl Crow, care au beneficiat cu toții de geniul său.
Legendarul DJ Tony Blackburn de la Radio One a scris pe Twitter: “Ce trist că Burt Bacharach a murit, i-am iubit muzica mai mult decât orice alt compozitor. R.I.P. și mulțumesc pentru orele de plăcere în care am ascultat și difuzat muzica ta foarte specială”.

Artista scoțiană Elaine Paige a scris: “Este trist să aflu de moartea lui @BurtBacharach Compunerea sa a făcut parte din coloana sonoră a vieții mele. Cântece precum Alfie, The Look of Love, Arthur’s Theme, Close To You & atât de multe altele, inclusiv singurul său musical de scenă Promises, Promises. Îngerii vor cânta în seara asta! RIP Burt”.

La ora închiderii ediției, omagiile curg, în continuare, în mediul online.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img