Thursday, June 1, 2023

Ludovic Orban, fost premier în timpul pandemiei, audiat la DNA în dosarul măștilor

Recomandare:

Ludovic Orban, acum preşedintele Forţei Dreptei şi fost premier al României în anul 2020, în timpul pandemiei de Covid-19, a fost audiat astăzi la DNA în dosarul contractelor de achiziţii derulate prin Romarm.

Fostul premier Ludovic Orban susține că a dat declarații la DNA în calitate de martor în dosarul măștilor achiziționate pe timp de pandemie.

„Am dat o declarație în calitate de martor la solicitarea părților. Am dat toate informațiile care mi s-au solicitat cu privire la această anchetă. Dacă mi se mai solicită voi mai da astfel de informații. Nu pot să vă spun ce am discutat cu procurorii. Am dat declarații publice pe tema asta. Nu am avut legătură cu partenerii. Am participat la inaugurarea unei linii de producție și am salutat că înceăpeam să producem măști FPP. (…) Nu știam nimic de activitatea d-lui Pițurcă. Nu am discutat niciodată cu domnia sa acest subiect”, a spus Orban, la ieșirea de la DNA.

Au mai fost audiați ca martori și foștii miniștri

Fostul premier PNL Ludovic Orban este audiat, miercuri, ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm, transmite Romania TV.  În dosar au mai fost audiați ca martori și foștii miniștri ai Energiei Virgil Popescu (PNL) și Claudiu Năsui (USR).

În dosarul în care a fost audiat astăzi, Ludovic Orban a fost chemat și Claudiu Năsui (USR)

Ludovic Orban, aflat în fruntea Guvernului în anul 2020, atunci când au avut loc achiziţiile care sunt cercetate în dosarul care îl vizează pe directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, pe selecţionerul Victor Piţurcă şi pe fiul acestuia din urmă, susţinea, în urmă cu o aproape o lună, că nu avea cunoştinţă despre aceste achiziţii.

”Dacă aş fi ştiut nu le-aş fi permis. Cum să ştiu de afacerile pe care le face Ţuţu? Nu am avut absolut niciun fel de ştire despre vreo ilegalitate care se comite la Romarm, absolut nicio informaţie. Nu am avut nicio relaţie cu Romarm decât nişte relaţii care au fost în două sau în trei evenimente publice, în care media a fost de faţă, unul dintre ele a fost la UPS Dragomireşti şi cam atât. Absolut niciun fel de informaţie nu am avut pe acest subiect”, a adăugat fostul premier.

Ludovic Orban a spus că nimeni nu l-a informat că ar exista probleme legate de achiziţiile făcute în contextul pandemiei de COVID.

”Nu am avut nicio informaţie despre nicio ilegalitate care să se fi petrecut în mandatul meu de premier în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie, cu atât mai puţin de la această entitate, Romarm.

Dacă aş fi avut cel mai mic element, să fi primit o informare din partea serviciilor sau să fi primit o informare, de exemplu, din partea directorului UPS Dragomireşti. Nu am primit nicio informare legată despre vreo ilegalitate cu privire la activitatea directorului general al Romarm”, a mai spus el, potrivit News.ro.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img