Saturday, June 3, 2023

Lionel Messi donează 3,5 milioane de euro pentru a ajuta victimele cutremurului

Recomandare:

Lionel Messi, câștigătorul Cupei Mondiale, a donat 3,5 milioane de euro pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia și Siria.

Într-o postare a Albiceleste News de vineri, 10 februarie, se spune că Messi a făcut această donație prin intermediul fundației sale caritabile, probabil cea mai mare donație privată de până acum.

Mulți alții și-au sacrificat timpul pentru a merge să ajute, în timp ce alții au făcut donații, dar Lionel Messi a luat situația foarte în serios cu donația sa de 3,5 milioane de euro.

Despre Lionel Messi

Lionel Andrés Messi s-a născut la data de 24 iunie 1987, cunoscut și sub numele de Leo Messi, este un fotbalist profesionist argentinian care evoluează ca atacant la clubul Paris Saint-Germain din Ligue 1 și este căpitanul echipei naționale a Argentinei.

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Messi a câștigat un număr record de șapte premii Ballon d’Or, un număr record de șase Ghete de Aur europene, iar în 2020 a fost numit în echipa de vis a Ballon d’Or. Până să părăsească clubul în 2021, și-a petrecut întreaga carieră profesională la Barcelona, unde a câștigat un număr record de 35 de trofee, inclusiv 10 titluri în La Liga, șapte titluri în Copa del Rey și patru UEFA Champions League. Cu țara sa, a câștigat Copa América 2021 și Cupa Mondială FIFA 2022.

Un marcator prolific și un playmaker creativ, Messi deține recordurile pentru cele mai multe goluri în La Liga (474), cele mai multe hat-trick-uri în La Liga (36) și în UEFA Champions League (8) și cele mai multe pase de gol în La Liga (192) și în Copa América (17). De asemenea, el are cele mai multe goluri internaționale marcate de un bărbat sud-american (98).

Messi a marcat peste 795 de goluri în cariera de seniori pentru club și țară și are cele mai multe goluri marcate de un jucător pentru un singur club (672).

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img