Sunday, May 28, 2023

Lasse Wellander, chitaristul trupei ABBA, a murit la vârsta de 70 de ani, după ce s-a luptat cu o cumplită boală

Recomandare:

În spațiul public, la această oră, circulă omagiile aduse lui Lasse Wellander, chitaristul trupei ABBA, care a murit la vârsta de 70 de ani.

Plecarea în lumea de dincolo a fost decisă de o cumplită boală, pentru care nu s-a găsit încă leacul, și anume cancerul.

A cântat unele dintre cele mai mari hituri ale trupei ABBA

Abia acum s-a aflat că Lasse Wellander, chitaristul și compozitorul care a cântat unele dintre cele mai mari hituri ale trupei ABBA, a murit de fapt vinerea trecută, la vârsta de 70 de ani.

A cântat nu numai pe hiturile lor, ci și ulterior, în anii 1970 și 1980. El a fost totodată parte de bază și integrantă a marilor turnee de concerte ale celebrei trupe suedeze.

”Cu o tristețe de nedescris, trebuie să vă anunțăm că iubitul nostru Lasse a adormit. Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit, iar în Vinerea Mare s-a stins din viață înconjurat de cei dragi lui", au scris membrii familiei lui Lasse, Lena, Ludvig și Andréas, într-un comunicat în care i-au adus artistului un omagiu.

Pe pagina de Facebook, aceștia, cu durere în suflet, au scris:

"Ai fost un muzician fantastic și umil ca puțini, dar, mai presus de toate, ai fost un soț, un frate, o bunică și un bunic minunat", au continuat ei, după cum relatează aftonbladet.se.                                   

Când ABBA a pornit la drum pentru o serie de concerte cu casa închisă în toată lumea în 1975, 1977, 1979 și 1980, Lasse a apărut pe scenă în fiecare seară alături de membrii legendari ai trupei, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog și Björn Ulvaeus.

Lasse a apărut pe nu mai puțin de 24 de înregistrări de studio ale grupului, precum și pe fiecare dintre cele opt albume ale acestora. De asemenea, a fost implicat și în albumul "Voyager" din 2021.

Și viața de după ABBA

După ce ABBA au luat-o pe căi separate, Lasse a continuat să cânte cu diverse trupe suedeze.

În 1981 și-a lansat albumul de debut solo cu titlu propriu, pe care l-a continuat de-a lungul anilor cu alte 11 albume până în 2006, toate produse tot de Lasse.

Polivalentul muzician s-a apucat, de asemenea, să compună melodii pentru mai multe emisiuni de televiziune și filme.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img