Tuesday, June 6, 2023

Invitație la muzeu. ”Popas în amintiri”. Foto

Recomandare:

Invitație la muzeu. Tematica este una deosebită fiind un ”Popas în amintiri”.

Miercuri, 22 martie 2023, ora 13.00, Complexul Muzeal Bistriţa Năsăud, secţia Casa Argintarului vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură ”Popas în amintiri” a artistului plastic Gheorghe Toxin.

Despre artistul care își expune creațiile

Născut în Câmpulung Moldovenesc la 16 ianuarie 1944, a absolvit Liceul „Dragoș Vodă” din orașul natal, a urmat Facultatea de Arte Plastice din Iaşi, finalizând în anul 1965 la clasa profesorilor N. Florea și F. Bartok.

Realizează scenografia pentru formaţia de păpușari a Casei de Cultură din Câmpulung și participă la creaţia unui film de animaţie unde coordonează cercul de cineaşti amatori.

Artistul Gheorghe Toxin ilustrează grafic numeroase reviste, ilustrații de carte și  împreună cu Ion Filipciuc publică lucrarea „Viitorul cineaștilor amatori” în anul 1981.

Numeroase expoziții

Participă la numeroase expoziții în orașul natal şi Suceava dar şi la expoziţii personale în Bistrița unde a locuit o perioadă.

Prezent la anualele Cenaclului U.A.P Suceava, organizează expoziții: ”Sulina – un capăt de lume” – pictură, Galeriile de Artă din Piața Mică, Bistrița, ”Acuarela dragostea mea”, Bistrița, ”Călător prin țară” – acuarelă, unde aristul ne cheamă să urmăm o călătorie prin țară pornind de la Câmpulung Moldovenesc, Agapia, Sibiu și până la Tulcea.

Se implică și în cercuri de creație

Ca director al Clubului Copiilor și Elevilor din Câmpulung Moldovenesc, artistul se implică în diferite cercuri de creație.

Profesorul Gheorghe Toxin acordă o mare atenţie depistării talentelor din şcolile în care şi-a desfăşurat cariera didactică, organizează expoziţii cu elevi atât în ţară cât și în străinătate (Iugoslavia, 1983).

Lucrările artistului Gheorghe Toxin se află în colecții particulare în România, Câmpulung Moldovenesc, Bistrița, Iaşi, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Sulina, Buzău, Piatra-Neamţ, Suceava dar şi în străinătate Franţa, Serbia şi Cehia.

Manager: Alexandru Gavrilaș. Informațiile au fost transmise redacției noastre de către reprezentanții Compexului Muzeal Bistrița.

Foto: Șapte seri

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img