Sunday, May 28, 2023

Instanța a decis. 60 de ani de închisoare pentru uciderea rapperului Nipsey Hussle

Recomandare:

Eric Holder Jr a fost condamnat la 60 de ani de închisoare pentru uciderea în 2019 a rapperului Nipsey Hussle.

Prezent în instanță miercuri, 22 februarie 2023, Holder, care a fost găsit vinovat de crimă de gradul întâi, a auzit că va petrece următorii 60 de ani în spatele gratiilor pentru uciderea rapperului în fața magazinului său de îmbrăcăminte Marathon din California.

Hussle, al cărui nume real este Ermias Asghedom, avea doar 33 de ani în momentul în care a fost ucis, potrivit Metro.

Judecătorul H. Clay Jacke, de la Curtea Superioară din Los Angeles, a pronunțat sentința care include două capete de acuzare pentru tentativă de omor voluntar și două capete de acuzare pentru atac cu armă de foc. Alți doi bărbați care se aflau la fața locului în momentul crimei au fost de asemenea răniți, dar au supraviețuit împușcăturilor.

Familia și prietenii au fost prezenți la fața locului pentru a face declarații emoționante, Herman “Cowboy” Douglas, care era alături de Nipsey în momentul uciderii sale, a declarat:

“Nipsey a fost prietenul meu, mi-a fost ca un fiu, mi-a fost ca un tată. Comunitatea noastră, în acest moment, a pierdut totul, tot ceea ce am muncit. Greșeala unui singur om, acțiunea unui singur om, a dat peste cap o întreagă comunitate.”

Crima premeditată sau nu?

Holder, care nu a manifestat nicio emoție după pronunțarea sentinței, și-a pus echipa de avocați să susțină că a fost acuzat excesiv. El a susținut că crima nu a fost premeditată, ceea ce, potrivit acestora, ar trebui să îl vadă acuzat de omor voluntar prin imprudență.

Procurorii au susținut cu succes că uciderea a fost premeditată, rapperul fiind împușcat de până la zece ori după o conversație de nouă minute între cei doi.

Nipsey și Holder se cunoșteau și au fost foști membri ai grupului Rollin’ 60s din sudul Los Angeles-ului. Dar Holder nu a obținut același succes ca Hussle după despărțirea lor.

Cunoscut ca fiind un artist popular, Nipsey Hussle a obținut o nominalizare la premiile Grammy pentru primul său album, care a fost lansat cu un an înainte de uciderea sa. El a primit două premii Grammy, ulterior, postum.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img