Trăim în era tehnologiei. Inteligența artificială face deja parte din viața noastră. De la sfaturi prinite de computer sau gadget-uri și până la sărutul virtual a fost doar un pas. Astfel, inspirată de pandemie, a apărut și mașina de sărutat la distanță. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.
Un start-up chinez inspirat de izolarea de izolare în caz de pandemie a inventat o mașină de sărutat la distanță care transmite datele despre sărutul utilizatorilor, colectate prin intermediul unor senzori de mișcare ascunși în buzele de silicon, care se mișcă simultan atunci când redau săruturile primite, potrivit Reuters.
"MUA" - numit după sunetul pe care oamenii îl fac de obicei atunci când suflă un sărut - captează și reia, de asemenea, sunetul și se încălzește ușor în timpul sărutului, făcând experiența mai autentică, a declarat Siweifushe, cu sediul la Beijing.
Utilizatorii pot chiar să descarce date despre săruturi trimise de alți utilizatori prin intermediul unei aplicații însoțitoare.
Ideea a fost inspirată de măsurile de izolare frecvente, îndelungate și extinse luate de China în timpul pandemiei covid-19, care a durat trei ani și care, în cele mai grave cazuri, a determinat autoritățile să interzică locuitorilor să își părăsească apartamentele luni întregi.

Ce spune inventatorul
“Aveam o relație pe atunci, dar nu mă puteam întâlni cu prietena mea din cauza blocajelor”, a declarat inventatorul Zhao Jianbo.
Pe atunci student la Academia de Film din Beijing, el și-a concentrat proiectul de absolvire asupra lipsei de intimitate fizică în apelurile video. Ulterior, el a înființat Siweifushe, care a lansat MUA, primul său produs, la 22 ianuarie 2023, cu un preț de aproximativ 260 de yuani (35 euro).
În cele două săptămâni de la lansare, firma a vândut peste 3.000 de aparate de sărutat și a primit aproximativ 20.000 de comenzi, a spus el.

Despre MUA și ce îi lipsește
MUA seamănă cu un suport mobil cu buze strânse realiste care ies din față. Pentru a-l folosi, îndrăgostiții trebuie să descarce o aplicație pe smartphone-urile lor și să își asocieze mașinile de sărutat, pe care le conectează la portul de încărcare al telefonului. Aceștia activează dispozitivul cu ajutorul aplicației, apoi, atunci când îl sărută, acesta le răspunde la sărut.
Aparatul este disponibil în mai multe culori, dar cu aceleași buze unisex. Acesta a primit recenzii mixte, unii utilizatori spunând că este intrigant, în timp ce alții au spus că i-a făcut să se simtă inconfortabil. Printre principalele plângeri s-a numărat lipsa limbii.
Istoric
Iată că au mai existat încercări de-a lungul timpului chiar și fără pandemie. Această ultimă varinată este însă mai performantă și în pas cu evoluția omenirii.
MUA nu este primul dispozitiv de sărut la distanță. Cercetătorii de la Universitatea de Electro-Comunicații din Tokyo au inventat o “mașină de transmitere a sărutului” în 2011, iar Institutul Imagineering din Malaezia a realizat un gadget similar numit “Kissinger” în anul 2016.