Saturday, June 3, 2023

Incredibil cum s-au bătut cu 900 de tone de portocale

Recomandare:

Continuăm seria incredibil dar adevărat. De această dată este vorba despre o bătaie la propriu cu portocale iar acestea au fost nici mai mult nici mai puțin de 900 de tone.

Bătălia portocalelor este o tradiție anuală în Ivrea și face parte dintr-o sărbătoare mai mare descrisă de organizatori ca fiind “cel mai vechi carnaval istoric din Italia”.

Și de această dată o luptă alimentară veche de când lumea care a făcut praf un oraș italian.

Cum a decurs ”lupta” în teren

Într-o duminică a lunii trecute, într-un oraș din nordul Italiei numit Ivrea, fațadele clădirilor istorice au fost acoperite cu folii de plastic și plase.

Ferestrele magazinelor fuseseră fortificate cu placaj și prelate. Iar în mai multe piațete diferite, apăruseră sute de lăzi de lemn, pereți stivuiți la o înălțime de doi metri și jumătate și chiar și mai mult în diametru.

Lăzile arătau ca niște baricade, dar erau de fapt depozite de arme. Doar că de această dată arme erau portocalele, ale căror gust este după cum știm unul desăvârșit.

În următoarele trei zile, 8.000 de persoane din Ivrea au aruncat 900 de tone de portocale, câte o portocală pe rând, în timp ce alte zeci de mii de oameni priveau.

Într-o frenezie incendiară, tinerii aruncau portocalele foarte tare, foarte violent, adesea în timp ce strigau înjurături la ținte sau urlau ca Braveheart, și aruncau portocalele ore întregi, până când sprâncenele lor erau pline de pulpă și cămășile le erau îmbibate până la piele.

Ei continuau însă să zâmbească în timp ce aruncau portocalele, îmbrățișându-se, glumind și încurajându-se unii pe alții, afișând cu toată ființa lor un sentiment de abandon și de apartenență care părea deranjat, dar euforic, o libertate pe care era ușor de invidiat, dar greu de înțeles.

Un amplu material în acest sens poate fi citit în New York Times. Și tot aici găsim și o filmare video fascinantă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img