Tuesday, June 6, 2023

Încep negocierile privind un acord global pentru viitoarele urgențe pandemice

Recomandare:

Țările membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au început negocierile pentru un acord global privind prevenirea pandemiilor.

Negocierile includ pregătirea și răspunsul, folosind “proiectul zero” ca bază pentru negocierea unui acord care să protejeze națiunile și comunitățile de viitoarele urgențe pandemice.

Vineri, 3 martie 2023, s-au încheiat discuțiile privind proiectul de acord privind pandemia, după cea de-a patra reuniuni, care a durat o săptămână, a Organismului interguvernamental de negociere (INB), din care fac parte cele 194 de țări membre ale OMS.

Opinii avizate

Roland Driece, copreședinte al Biroului INB, din Țările de Jos, citat de media externă a declarat: “Începerea discuțiilor privind un limbaj concret pentru acordul OMS privind pandemiile trimite un semnal clar că țările lumii doresc să colaboreze pentru un viitor mai sigur și mai sănătos, în care să fim mai bine pregătiți și capabili să prevenim viitoarele amenințări pandemice și să le răspundem în mod eficient și echitabil“.

Co-președintele Biroului INB, dna Precious Matsoso din Africa de Sud, a declarat: “Eforturile depuse în această săptămână, de țări din întreaga lume, au reprezentat un pas esențial pentru a ne asigura că nu vom repeta greșelile răspunsului la pandemia COVID-19, inclusiv în ceea ce privește schimbul de vaccinuri salvatoare de vieți, furnizarea de informații și dezvoltarea capacităților locale.

Doamna Matsoso a ținut să precizeze: “Faptul că am reușit să avansăm atât de decisiv este o dovadă a consensului global care există cu privire la necesitatea de a lucra împreună și de a consolida capacitatea OMS și a comunității internaționale de a proteja lumea de amenințările pandemice.”

Concluzie

Statele membre ale OMS vor continua negocierile privind proiectul zero al acordului privind pandemia la următoarea reuniune a INB, care va avea loc în perioada 3-6 aprilie, în vederea colectării tuturor contribuțiilor necesare pentru elaborarea primului proiect.

Negocierile privind proiectul de acord pandemic au ca scop elaborarea unui proiect final care să fie examinat la cea de-a 77-a Adunare Mondială a Sănătății din 2024.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img