Saturday, June 3, 2023

Încă unul. Fostul spion KGB și oligarh rus Viaceslav Rovneiko moare subit la vârsta de 59 de ani

Recomandare:

Viaceslav Rovneiko, un mare magnat rus al petrolului și fost spion KGB, a murit subit la 59 de ani, la domiciliul său, din primele date care au ajuns în presa externă.

Viaceslav Rovneiko, despre care se crede că ar fi fost spion KGB, a fost găsit mort în locuința sa de lângă Moscova, miercuri, 22 februarie, târziu. În vârstă de 59 de ani a fost cofondatorul Urals Energy, gigantul energetic rus, și a fost un oligarh important în anii 1990 și 2000.

Magnatul decedat a murit subit la cabana sa de pe autostrada Rublevo-Uspenskoye. După cum a relatat un canal de știri local, Rovneiko a fost descoperit inconștient, dar, în ciuda eforturilor echipelor medicale de a-i salva viața, a decedat.

Rovneiko a fondat Urals Energy împreună cu Leonid Dyachenko, ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn. Au mai fost: “nu au fost găsite semne de moarte violentă pe corpul său”, se arată într-un raport al poliției, potrivit express.co.uk.

Despre omul de afaceri, fost spion KGB

Acesta era cunoscut ca fiind absolvent al prestigioasei școli pentru diplomați și spioni din Moscova, Institutul de Relații Internaționale (MGIMO). Nu se cunosc prea multe despre perioada în care a lucrat în cadrul serviciilor de informații. Despre Rovneiko se spune că era foarte secretos, bazele de date de afaceri rusești dezvăluind că era un om fără chip.

În perioada de vârf a Războiului Rece, se crede că fostul spion KGB a operat pe teritoriul belgian, existând rapoarte care susțin că acesta deținea un pașaport belgian în 2006. Unul dintre asociații săi din acea perioadă a fost Serghei Narîșkin, care este acum șeful agenției ruse de informații externe SVR.

Unul dintre prietenii săi apropiați ar fi fost unul dintre cei mai loiali oligarhi ai lui Vladimir Putin, omul de afaceri miliardar Gennady Timchenko. Potrivit rapoartelor, Rovneiko avea afaceri legate de companii din Cipru, Luxemburg, Belgia și Regatul Unit.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img