Tuesday, June 6, 2023

Încă 3 oameni au fost salvați de sub dărâmături, la 260 de ore de la cutremur

Recomandare:

Bucurie fără margini, a salvatorilor, în primul rând. Trei persoane printre care și un adolescent de 14 ani, au fost salvate de sub dărâmături în oraşul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, au informat vineri autorităţile turce şi mass-media, relatează AFP.

Mustafa, în vârstă de 33 de ani, şi Mehmet, în vârstă de 26 de ani, au fost salvaţi “la 261 de ore” după cutremur, a anunţat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter.

Canalul de televiziune CNN Türk a precizat că este vorba despre Mustafa Avci şi, respectiv, Mehmet Ali Sakiroglu.

Cu puţin timp înainte, la “260 de ore” după seism, un băiat de 14 ani a fost scos şi el de sub ruinele blocului său din centrul Antakya, “după eforturi intense”, a declarat ministrul turc.

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat că adolescentul pe nume Osman a suferit “o intervenţie” într-un spital din provincie, fără să precizeze gravitatea stării acestuia, însă băiatul apare conştient într-o fotografie.

Potrivit agenţiei de presa DHA, cei doi bărbaţi, Mehmet şi Mustafa, se aflau sub dărâmăturile aceleiaşi clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiţi de serviciile de urgenţă. Ministrul a mai spus, citat de media, că persoanele au fost transportate de urgență, la spital.

Într-o înregistrare se aude:

“Fratele nostru Mustafa şi-a amintit numărul de telefon al unei rude pe care a putut să o contacteze”, a spus ministrul care a prezentat şi o scurtă înregistrare video.

“Mama e bine?”, şi zâmbeşte larg când interlocutorul său, în lacrimi, îi răspunde: “Toată lumea este bine!”.â

Peste 41.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie la ora 04:00 (01:00 GMT), potrivit ultimului bilanţ oficial.

Internetul este plin de mesaje, în primul rând de susținere și felicitare a celor care nu s-au dat bătuți și au căutat, mai departe, sub fiarele contorsionate și ruinele prăbușite ale clădirilor, unele dintre ele fiind, în continuare, un real pericol chiar și pentru salvatori.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img