Tuesday, June 6, 2023

În vârstă de 75 de ani, chitaristul trupei Queen, Brian May, a fost înnobilat de regele Charles

Recomandare:

Brian May, co-fondatorul şi chitaristul trupei rock Queen, a fost înnobilat de regele Charles III în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Buckingham. Muzicianul britanic, în vârstă de 75 de ani, a primit una dintre cele mai înalte distincţii din Regatul Unit, aceea de „cavaler”, pentru „contribuţiile sale aduse muzicii şi organizaţiilor caritabile” .

Pe Instagram, Brian May a distribuit o fotografie de la eveniment în care este numit cavaler de regele Charles III. Alături de el a fost distinsă şi cântăreaţa americană de R’n’B Yolanda Brown.

La fel ca Brian May şi Yolanda Brown, aproape 1.000 de personalităţi vor fi distinse de coroana britanică în 2023 cu ocazia tradiţionalelor promoţii regale acordate pentru noul an şi anunţate în decembrie anul trecut.

foto: instagram Brian May

Brian May deține și titlul de Comandant al Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth II

„Sunt fericit şi mândru să primesc această onoare. Voi considera acest titlu drept un angajament pentru a fi vocea celor care nu au voce. Mă voi strădui să fiu demn să devin acest cavaler în armură strălucitoare”, a spus Brian May în decembrie despre acest nou titlu.

Brian May a primit anterior titlul de Comandant al Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth II în 2005. În 2002, chitaristul a cântat imnul naţional „God Save the Queen” pe acoperişul Palatului Buckingham cu ocazia celor 50 de ani. de domnie ai monarhului şi, de asemenea, în 2022 a cântat la Jubileul de Platină al reginei. 

Pe lângă cariera sa de artist, Brian May, doctor în astrofizică – şi-a susţinut teza în 2007, la 30 de ani după ce a început-o -, este cunoscut şi pentru angajamentul faţă de animale.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img