Thursday, June 1, 2023

În timp ce firmele din SUA se îndepărtează, companiile germane se apropie de China. Este vizată producția de mașini

Recomandare:

Surprinzător este și faptul că în timp ce firmele din SUA se îndepărtează, companiile germane se apropie de China. Și de această dată, în primul rând, este voba despre producția de mașini.

Despre ce este vorma mai exact, în cele ce urmează.

În timp ce Washingtonul încearcă să limiteze legăturile economice cu Beijingul, două motoare puternice ale economiei germane, Volkswagen și compania chimică BASF, își extind investițiile în China.

Volkswagen, care are peste 40 de fabrici în China, a anunțat un nou efort de a adapta modelele la dorințele clienților chinezi, cu caracteristici precum aparate de karaoke în bord, și va investi miliarde de dolari în parteneriate locale și în unități de producție.

“În China pentru China”

Aceasta face parte dintr-o temă dezvăluită de producătorul auto german anul trecut: "În China pentru China".

BASF, care deține 30 de unități de producție în China, merge mai departe cu planurile de a cheltui 10 miliarde de euro (10,9 miliarde de dolari) pentru un nou complex de producție chimică care ar rivaliza ca mărime cu masivul său complex de la sediul central din Ludwigshafen, care se întinde pe o suprafață de aproximativ patru mile pătrate.

Veniturile din China, esențiale pentru prosperitate

În toată Germania, directorii sunt conștienți că astfel de investiții contravin eforturilor Statelor Unite de a izola China din punct de vedere economic. Ei afirmă că veniturile din China sunt esențiale pentru ca afacerile lor să prospere și să se dezvolte în Europa.

O opinie avizată este cea lui Martin Brudermüller, directorul executiv al BASF, a declarat că veniturile din China au permis companiei să compenseze în mod eficient pierderile cauzate de costurile ridicate ale energiei și de normele stricte de mediu din Europa.

”Fără afacerile din China, restructurarea necesară aici nu ar fi fost atât de posibilă", a declarat Brudermüller reporterilor la conferința anuală de profituri a companiei sale din februarie. "Numiți-mi o singură investiție în Europa în care am putea face bani".

Un amplu material pe această temă în ediția de azi, 13 aprilie 2023, poate fi citit, pe larg, la New York Times.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img