Saturday, June 3, 2023

În Spania, temperaturi record, iar în România, vânt și ploi, în multe regiuni. Cum va fi vremea de sărbători

Recomandare:

Potrivit unei informații de ultimă oră, în mai multe regiuni din Spania s-au înregistrat în aceste zile temperaturi record. În România însă mai multe regiuni sunt brăzdate de vânt puternic și ploi. Despre ce este vorba mai exact și cum va fi vremea de sărbători, în cele ce urmează.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 – 23 aprilie.

Potrivit specialiștilor, vremea va avea tendință de încălzire, în perioada Paștelui, însă nu vor lipsi nici ploile.

ANM a emis luni, 10 aprilie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"În următoarele două săptămâni, valorile termice vor avea variații pe tot parcursul intervalului. Sărbătorile Pascale vor fi cu ploi în mare parte din țară, vor fi averse cu tunete, fulgere, posibil însoțițe și de căderi de grindină. Duminică, temperaturile maxime pot atinge în sud, sud-vest și vest valori de 17...19 grade, mai rece în depresiuni, Moldova și la munte. În sud-vest, munte cantitățile de precipitații pot fi mai însemnate", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe alocuri, potrivit meteorologilor, mai ales în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie, când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

Și în Spania, căldură excesivă

Un record istoric pentru luna aprilie, de 33,5°C, a fost înregistrat în provincia Malaga. Iată că vara a sosit cu două luni mai devreme în provincia Malaga. Potrivit datelor furnizate de AEMET, Agenția Meteorologică de Stat, stația meteo de la aeroportul Costa del Sol-Malaga a înregistrat o temperatură incredibilă de 33,5°C la ora 16:00 în această după-amiază, luni, 10 aprilie, un record istoric pentru această lună în Spania.

În timp ce iubitorii de vreme caldă s-ar putea bucura de aceste temperaturi neobișnuit de ridicate, specialiștii au anunțat că un fapt similar s-a întâmplat și anul trecut. Pe 17 aprilie 2022, mercurul a atins o temperatură record de 33,1°C.

Și 33,5°C înregistrată ieri în orașul Malaga a stabilit un record absolut, dar aceasta nu a fost temperatura maximă înregistrată într-o provincie spaniolă, în aceeași zi de luni. Estepona a fost orașul cu cele mai ridicate temperaturi, potrivit datelor AEMET, cu 34,3°C la ora 17:10.

Concluzie: vremea meteo se manifestă în mod inexplicabil chiar și pentru specialiștii în domeniu din întrega lume.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img