Thursday, June 1, 2023

Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi. A atras toate privirile dansând pe muzica tradițională indiană

Recomandare:

Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi. A atras toate privirile dansând pe muzica tradiţională indiană. Ambasadoarea României la New Delhi a făcut senzație la o sărbătoare tradițională indiană, dansând Punjabi cot la cot cu indiencele. Imaginile cu Daniela Sezonov Ţane bucurându-se de muzică au devenit virale pe rețelele sociale.

Imagini cu ambasadoarea României la New Delhi, Daniela Sezonov Ţane, dansând pe muzică tradiţională indiană la o sărbătoare au fost distribuite pe reţelele sociale.

Petrecerea marchează sărbătoarea recoltei de primăvară, numită tradițional Baisakhi.

La eveniment au fost, de altfel, prezenţi mai mulţi ambasadori, care au dansat şi au bătut din palme în ritmul muzicii.

Daniela Mariana Sezonov a făcut parte din prima generație de români cunoscători de hindi în România

Daniela Mariana Sezonov este invitată constant la evenimentele culturale organizate de Ministerul Indian de Externe. Ea este expertă în cultura indiană și a făcut parte din prima generație de români cunoscători de hindi în România post-comunistă. A vizitat India prima oară în 1992 și a mai lucrat pentru ambasada României la New Delhi în perioada 2000 – 2004. Din 2021, este ambasadorul nostru la New Delhi.

La preluarea funcţiei, în urmă cu mai puţin de doi ani, ambasadoarea României afirma că s-a îndrăgostit de India.

„M-am îndrăgostit de India după descoperirea Vedelor şi Upanişadelor, prin intermediul operei poetice a lui Mihai Eminescu şi am optat pentru studiul limbii hindi şi al literaturii şi filosofiei indiene la Universitatea Bucureşti, făcând parte din primul grup de studenţi cunoscători de hindi din România post-comunistă. În 1992 am primit o bursă a guvernului indian pentru aprofundarea studiului limbii hindi, la Kendriya Hindi Sansthan (Institutul Central de Hindi) din Agra, lucru care m-a făcut să descopăr India la vârsta de 22 de ani”, afirma ambasadoarea, potrivit site-ului MAE.

Între 2000-2004, ea a lucrat la Ambasada României din New Delhi, cu gradul diplomatic de secretar III, apoi de secretar II, ocupându-se de domeniile culturii, educaţiei şi politic.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în iulie 2021 Decretul privind acreditarea Danielei-Mariana Sezonov-Ţane, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica India şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Bangladesh şi în Republica Federală Nepal, cu reşedinţa la New Delhi.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img