Tuesday, June 6, 2023

Ieșenii și vietnamezii s-au înfrățit

Iași s-a înfrățit cu orașul Hue din Vietnam

Recomandare:

Municipiul Iași a adăugat un oraș din Asia de Sud – Est în lista localităților înfrățite: orașul Hue, fostă capitală imperială și capitală a Vietnamului înainte de unificare.

Acordul de înfrățire a fost semnat astăzi, 10 februarie, la Palatul Roznovanu, de primarul Mihai Chirica și de președintele Comitetului Popular al orașului Hue (primarul), Vo Le Nhat. La eveniment au participat și Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, Excelența Sa Do Duc Thanh, precum și reprezentanți ai orașului Hue (Nguyen Ich Huan, director al Biroului Cultură, Informare și Sport, Nguyen Sinh Vien, director al Centrului de Cooperare Internațională, și Nguyen Huu Hai, director al Biroului de Planificare și Finanțare) și ai provinciei Thua Thien Hue (La Phuc Thanh, director al Departamentului de Finanțe, și Tran Cong Phu, director al Departamentului de Relații Internaționale).

Delegația din Hue se află în orașul nostru în perioada 9 – 12 februarie și, pe lângă înfrățirea cu Municipiul Iași, are un program dens de întâlniri, printre care cu reprezentanții conducerii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și ai Camerei de Comerț și Industrie Iași, și vizite la obiective reprezentative ca Palatul Culturii, Mănăstirea Trei Ierarhi, Teatrul Național, Palatul Braunstein etc.

Foto: Biroul de Presă Primăria Municipiului Iași

„Am discutat cu domnul primar și cu Excelența Sa domnul Ambasador despre oportunitățile de schimburi între cele două părți. Dorim să întărim relațiile existente, mai ales în domeniile educației universitare, afacerilor, cercetării și turismului.  De altfel, în trecut, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» a pregătit numeroși studenți vietnamezi, care au reușit să ajungă în posturi importante în guvernul din Vietnam. Dorim să reluăm această tradiție!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Fostă capitală a primului imperiu vietnamez, Hue este o îmbinare între arhitectura chineză şi arhitectura de fortificaţii franceze. În anul 1993 oraşul a devenit parte a moştenirii culturale mondiale protejate de UNESCO şi de atunci este una dintre cele mai importante atracții turistice ale Vietnamului. Principalele domenii economice sunt industria textilă, industria alimentară și pescuitul, turismul și servicii.

Universitatea din Hue este frecventată de circa 60.000 de studenți anual, după cum ne-a trasnmis Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img