Tuesday, June 6, 2023

Iată că se poate. Patru astronauți se alătură celor șapte în spațiu. SUA și Rusia împreună

Recomandare:

Călătoriile spațiale sunt cu mult dincolo de tensiunile politice existente pe Pământ, întrucât un echipaj SpaceX care transporta doi astronauți americani și un cosmonaut rus, plus un astronaut din Emiratele Arabe Unite, a ajuns în siguranță la Stația Spațială Internațională (ISS) vineri, 03 martie 2023, dimineață.

Capsula Dragon, botezată Endeavour, a andocat la ISS la aproape 25 de ore după lansarea de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida.

ISS și capsula au zburat în tandem la o viteză de 17.500 mile pe oră (28.164 km/h) la aproximativ 250 de mile (240 km) deasupra Pământului, traversând coasta Africii de Est, potrivit unei transmisiuni în direct pe internet a NASA.

La sosire, echipajul s-a pregătit să efectueze o serie de verificări standard privind scurgerile și să presurizeze pasajul dintre capsulă și ISS înainte de a putea deschide trapa către interiorul stației spațiale.

Echipa va fi întâmpinată la bordul ISS de șapte ocupanți actuali: trei membri ai echipajului NASA, inclusiv comandantul Nicole Aunapu Mann, prima femeie amerindiană care a zburat în spațiu, împreună cu trei ruși și un astronaut japonez.

Acești șapte urmează să părăsească ISS luna aceasta, iar cei patru care au sosit astăzi se vor întoarce în octombrie din spațiu.

Echipa care a sosit astăzi, desemnată echipajul 6, va efectua peste 200 de experimente și demonstrații tehnologice pe durata șederii pe ISS, de la cercetări privind creșterea celulelor umane în spațiu până la controlul materialelor combustibile în microgravitație.

Misiunea lor de șase luni va contribui la pregătirea terenului pentru călătoriile de lungă durată pe Lună și dincolo de aceasta, în cadrul programului NASA Artemis, a precizat NASA.

Compania privată de rachete a miliardarului Elon Musk, SpaceX, a început să trimită astronauți americani pe orbită în mai 2020.

Concluzie: A fi bun, în spațiu sau pe Pământ este o calitate. Și iată că astronauții au această calitate și ne dau un bun exemplu în acest sens.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img