Sunday, May 28, 2023

Harta magnoliilor din Capitală numără peste 800 de copaci

Recomandare:

Cum arată harta magnoliilor din capitală, vom vedea în cele ce urmează.

Magnolia, copacul ce a pus Capitala pe harta celor mai spectaculoase locuri unde magnoliile își împărtășesc frumusețea cu trecătorii de pe drumuri. Orașul este împânzit de magnolii, atât în spațiul public, cât și cel privat.

„Harta magnoliilor” a ajuns în cel de-al treilea an de existenţă și are acum peste 800 de arbori marcaţi.

„În urmă cu trei ani, harta din București avea vreo 20 de pinuri și nici nu-mi imaginam ce avea să urmeze. Așa cum spun întotdeauna, a început ca o joacă, să mă ajute să mă orientez mai ușor și în niciun moment nu mi-am imaginat tăvălugul care a urmat, în cel mai frumos și cel mai copleșitor mod”, afirmă Diana Robu, potrivit TVR, citat de G4Media.

foto: alldova, strada Dumbrava Roșie, sector 1
„Am văzut magnolii la primul mugur sau la ultima petală, magnolii la apus și pe întuneric, cu stropi de ploaie sau zgribulite de vânt, admirate sau trecute cu vederea. Dar e prima oară când văd magnolii la primele raze ale soarelui, atunci când orașul abia se dezmorțește și lumina-i caldă. M-am plimbat așa, fără vreo țintă anume, mi-am propus să revizitez cât mai multe. Ba chiar am contrazis și google maps-ul „aia-i stânga, nu dreapta”, scrie Diana Robu.

Aceasta a remarcat că magnoliile celebre se mai lasă puțin așteptate, încă nu-s în plină floare.

„Le-am văzut și-n urmă cu o săptămână și nici n-am observat că sunt parcă pe jumătate față de anii trecuți. Magnolia de pe Gandhi nu mai are crengile de pe colțul clădirii, poate de la lucrările de renovare, poate proprietarii s-au gândit să scutească magnolia de-o suferință, că prea trăgea lumea de crengi. În același registru, magnolia de pe Delavrancea parcă se teme să înflorească. E îmbobocită, partea dinspre balcon și crengile din curte. Cele dinspre stradă mai că n-ar mai vrea să iasă anul ăsta”, scrie Diana Robu.

Frumoasa mea de la Casa Frumoasă. M-am topit! 

”Magnoliile de pe Lascăr Catargiu sunt mai tinere, n-au coroană bogată, dar sunt în plină floare, o pată de fucsia la bulevard. Și-mi doresc și vă doresc să le îndrăgiți așa cum le iubește, cu grijă, domnul de la salubritate. S-a oprit dimineață din dereticat (domnul, adică, nu magnolia) și s-a apropiat de gard să-i facă o dedicație magnoliei: Frumoasa mea de la Casa Frumoasă. M-am topit!  

Pe Grigore Eremia, acolo unde mai târziu va fi poate mai fi cea mai admirată glicină, sunt câteva magnolii mici, în plină floare. Ce descoperire frumoasă magnolia uriașă de pe Columb! Și la câțiva pași mai încolo sunt celebrele magnolii de la Ambasada Ungariei, încep să înflorească, unde mai pui că e superbă arhitectura clădirii care găzduiește ambasada.

Nu atât de faimoasă (dar din punctul meu de vedere cel puțin mai spectaculoasă) e magnolia de la clădirea UniCredit, doar câțiva pași mai încolo. Heaven Scent-ul e puțin sfios, înflorește mai încolo. Dar cine are curaj când are de-a face cu băncile?”, a povestit pe contul de Facebook Diana Robu.

Parcul Circului pe Harta Magnoliilor

Dacă îți dorești un loc aerisit în care să te pozezi, îți recomandăm o plimbare și prin Parcul Circului. Aici găsești mai mulți arbori de magnolii care abia așteaptă să fie fotografiați. În fiecare an se strâng aici nenumărate persoane care vor să surprindă spectacolul inedit. 

Nu uita că sezonul acestor arbori nu este unul îndelungat, așa că este nevoie să te grăbești dacă vrei să le surprinzi frumusețea.

Cartierul Cotroceni

Cartierul cotroceni ascunde o istorie superbă. Acesta este împânzită de case vechi ce au fost martorele unora dintre cele mai frumoase povești. Un alt lucru pe care o să-l găsești în cartierul cotroceni este reprezentat de arborele de magnolie. Cartierul Cotroceni se află în sectorul 5 al capitalei și aici o să găsești în fiecare primăvară un adevărat spectacol oferit de magnolii.

Foto copertă: Magnolia de pe Str. Polonă, colț cu Bd. Dacia/ foto: Harta Magnoliilor

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img