Sunday, May 28, 2023

Guvernul spaniol a găsit soluția. Imigranții ilegali pot rămâne în țară, dar cu o condiție

Recomandare:

Imigranții ilegali care se înscriu la cursuri de formare profesională vor primi documente de ședere temporară din partea guvernului spaniol.

După cum a relatat vineri, 17 februarie 2023, elmundo.es, guvernul spaniol va acorda un permis de ședere temporară străinilor aflați în situație neregulamentară care doresc să se înscrie la studii de formare profesională.

Scopul este de a deschide această modalitate de formare “întregii populații” și de a “flexibiliza sistemul” pentru a îmbunătăți capacitatea de inserție profesională și a răspunde nevoilor întreprinderilor pentru anumite locuri de muncă care nu sunt ocupate în prezent, așa cum se face în Germania, cu ceea ce se numește “ședere tolerată”.

Pentru a avea acces la aceste documente, imigranții vor trebui să fi locuit în Spania și să fi fost aici în mod continuu în ultimii doi ani.

Aceasta este una dintre noutățile proiectului de decret regal spaniol privind reglementarea formării profesionale, care dezvoltă Legea privind formarea profesională, aprobată anul trecut în această perioadă.

De asemenea, textul permite, printre altele, acreditarea competențelor anterioare pentru a facilita accesul pe piața muncii și pune accentul pe formarea grupurilor cu dificultăți de integrare profesională. Printre acestea se numără persoanele de peste 16 ani care lucrează fără calificări sau persoanele expuse riscului de excluziune socială.

La articolul 39, ministerul lui Pilar Alegría prevede că: “ofertele de formare profesională vor oferi opțiunea permisului de ședere temporară pentru circumstanțe excepționale”, contemplată în Decretul regal 629/2022.

Aceasta modifică Regulamentul privind Legea privind străinii (Reglamento de la Ley de Extranjeria). Acest regulament autorizează persoanele să locuiască în Spania timp de un an și le permite să lucreze dacă colaborează cu autoritățile sau “atunci când există motive de interes public”.

Există anumite condiții

Pentru a face acest lucru, aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții, cum ar fi acreditarea “prin orice mijloc de probă” că au lucrat în situație neregulamentară timp de cel puțin șase luni în ultimul an. De asemenea, imigrantii trebuie să nu aibă cazier judiciar sau să nu figureze pe lista celor care pot fi respinși în țara lor de origine.

Decretul regal privind reglementarea formării profesionale adaugă aceste cerințe: “Cetățenii din țările din afara UE care, aflându-se în Spania, au o ședere continuă de doi ani, vor obține autorizația de înscriere și de absolvire a unui curs de formare a gradelor din sistemul de formare profesională”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img