Saturday, June 3, 2023

Guvernul britanic anunță dispariția a trei cetățeni britanici în urma cutremurului din Turcia și Siria

Recomandare:

Ministrul de externe James Cleverly a confirmat că trei cetățeni britanici sunt dați dispăruți în urma cutremurului din Turcia și Siria, în timp ce alți 35 au fost afectați de tragedia inimaginmabilă.

Guvernul britanic a anunțat că trei cetățeni britanici au fost dați dispăruți după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit Turcia și Siria.

Această declarație a fost făcută marți, 7 februarie, de ministrul britanic de externe James Cleverly, care a declarat: ”Știm că trei cetățeni britanici sunt dați dispăruți, iar Centrul de Răspuns la Crize al Ministerului de Externe lucrează pentru a-i sprijini pe cei cel puțin 35 de cetățeni britanici care au fost afectați direct de aceste cutremure”, citat de Mail Online.

Cleverly a adăugat: ”Evaluăm că probabilitatea unor victime britanice pe scară largă rămâne scăzută”.

Discutând despre bilanțul victimelor în timpul unui discurs în Camera Comunelor, Cleverly a spus că peste 6.000 de clădiri s-au prăbușit în urma puternicului cutremur, adăugând că și alimentarea cu energie electrică și gaz a fost grav afectată.

De asemenea, el a adăugat că mulți dintre refugiații din Siria, au locuit și în provinciile din Turcia care s-au confruntat cu devastarea și că “țara solicită asistență internațională “la o scară care să corespundă enormității situației cu care se confruntă”.

România, în prima linie

Ministerul Afacerilor Interne este în continuare în prima linie în tot ceea ce înseamnă salvarea cetăţenilor afectaţi de catastrofa din Turcia, a declarat luni ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

”MAI este în continuare în prima linie în tot ceea ce înseamnă salvarea cetăţenilor aflaţi în dificultate. (…) Suntem solidari cu Turcia, o ţară prietenă, un vecin foarte bun al României. Am trimis deja prima echipă de salvatori în zona afectată de aceasta catastrofă, putem vorbi de dimensiuni apocaliptice a ceea ce s-a întâmplat în Turcia”, a declarat Bode la Parlament.

El a precizat că, în cursul dimineţii de luni, România a răspuns solicitărilor venite prin mecanismul de protecţie european, fiind practic printre primele state care şi-a oferit ajutorul.

”România a transmis deja, a trimis deja către Turcia primii 60 de salvatori, 52 de colegi de la ISU, patru medici şi asistente de la SMURD, doi coordonatori de la DSU, respectiv doi voluntari de la UN ONG, partener DSU, a îmbarcat în cele trei aeronave peste şapte tone de materiale de prim ajutor. Sunt de asemenea şi patru câini specializaţi în astfel de activităţi.

În momentul în care prima aeronavă se va întoarce în România, vor fi aduşi în ţară cei 10 români. (…) Totodată ne-am exprimat disponibilitatea şi pentru alte state de a evacua cetăţeni europeni, cetăţeni străini aflaţi în zona respectivă, pe teritoriul Turciei. Dacă va fi nevoie, România va suplimenta numărul”, a mai spus, în același context, ministrul de Interne.

El a mai spus că toate cele trei aeronave care sunt cu echipamente deplasate în Turcia pot fi folosite pentru a aducerea în Romania a cetăţenilor care au nevoie de acest lucru.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img