Sunday, May 28, 2023

Grevele închid aeroporturile din Germania. Unde sunt zborurile anulate

Peste 200.000 de pasageri sunt afectați

Recomandare:

Aeroporturile din Germania au fost blocate de grevele organizate de sindicatul Verdi din cauza unei dispute salariale în aeroporturile administrate public.

ReiseReporter a anunțat vineri, 17 februarie 2023, că sute de mii de călători nu vor putea călători, fiind afectate aeroporturile din Munchen, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Dortmund, Hanovra, Bremen și Leipzig.

În urma grevelor, majoritatea acestor aeroporturi vor fi închise pe parcursul întregii zile, ceea ce înseamnă că nu vor exista zboruri de intrare sau de ieșire.

Zborurile anulate sunt:

Aeroportul Frankfurt – Peste 1.000 de zboruri au fost anulate, afectând aproape 137.000 de pasageri. Se înțelege că aeroportul va fi închis pentru întreaga zi.

Aeroportul München – Aproximativ 700 de zboruri au fost anulate.

Aeroportul din Hamburg – Aeroportul este închis pentru întreaga zi, dar nu se știe câte zboruri vor fi afectate.

Aeroportul din Hanovra – peste 75 de zboruri au fost anulate, greva implicând și personalul de control al securității aviatice și de handling.

Aeroportul din Bremen – Autoritățile aeroportuare au cerut călătorilor să se informeze la companiile aeriene respective, unele zboruri fiind posibile.

Aeroportul din Dortmund – Aeroportul va fi închis, afectând toate zborurile de intrare și ieșire.

Aeroportul din Stuttgart – Aeroportul va fi închis, afectând peste 160 de zboruri de intrare și ieșire.

Aeroportul Leipzig – Greva a început joi și afectează zborurile începând cu ora 15.00. Vineri sunt așteptate anulări, pasagerii fiind rugați să se informeze la compania aeriană înainte de a merge la aeroport.

Despăgubiri și reprogramări

Biletele de avion

Pasagerii afectați de grevă au dreptul de a face o nouă rezervare fără costuri suplimentare sau de a-și anula biletul și de a obține o rambursare. Călătorii care zboară spre Germania și care au întârzieri mai mari de trei ore pot solicita despăgubiri și au dreptul la un zbor reprogramat, iar compania aeriană este obligată să încerce să facă aranjamente alternative.

Biletele de avion pentru zborurile interne pot fi convertite în bilete Deutsche Bahn, iar alte aeroporturi din Germania ar funcționa în mod normal, deși se pare că Lufthansa ar fi putut anula alte zboruri din cauza unor probleme tehnice.

Mai multe informații despre cererile de despăgubire care pot fi făcute și despre ce se întâmplă cu bagajele dumneavoastră și cine asigură cazarea, dacă este necesar, sunt disponibile pe ReiseReporter.

Grevele care au închis aeroporturile din Germania și care au perturbat peste 200.000 de pasageri sunt cele mai recente dintr-o serie de acțiuni sindicale ale companiilor aeriene care au afectat majoritatea țărilor europene, inclusiv Marea Britanie.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img