Thursday, June 1, 2023

Gest impresionant al polițiștilor de la Serviciul Rutier Bacău. Foto

Recomandare:

Omenie, compasiune, înțelegere. Sau cum spune Dalai Lama ”să te pui în papucii celuilalt”. Așa au făcut și acesta a fost gestul impresionant al polițiștilor de la Serviciul Rutier Bacău.

Frig sau chiar ger de crapă pietrepe pe alocuri și șoferi închețați la propriu în mașinile care se deplasau dintr-o localitate sau chiar țară în alta, înainte ca intemperiile naturii să blocheze drumurile.

Mobilizare cu suflet

Concret, polițiștii Serviciului Rutier Bacău s-au mobilizat și au venit în sprijinul conducătorilor auto cu sandwich-uri, ceai cald şi cafea.

Poliţiştii rutieri băcăuani le-au  oferit șoferilor de Tir-uri, staționați în trafic din cauza condițiilor meteo nefavorabile, alimente şi sfaturi preventive.

Activitatea a avut loc pe DN 2-E 85, în zona de trafic restricționat, în contextul înregistrării fenomenelor meteo negative de zăpadă și viscol, de pe raza județelor Neamț, Iași și Botoșani.

Recomandările polițiștilor, pentru ca drumul până la destinaţie să fie cât mai sigur, au fost însoțite, pe lângă sfaturile transmise, de sandwich-uri, cafea şi ceai cald.

În contextul dat, și prin intermediul nostru, pentru a vă încheia deplasările fără evenimente nedorite, Poliţia Bacău recomandă:

– înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

– adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu zăpadă, gheață sau polei,trafic aglomerat);

– păstraţi o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– folosiţi corespunzător sistemul de iluminare/semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– evitaţi crearea ambuteiajelor;

– echipați corespunzător autovehiculelor cu anvelope de iarnă

– porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior. Se recomandă ca, atunci când motorul este în funcţiune, să deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, evitând în acest fel inhalarea monoxidului de carbon;

– curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;

– mişcaţi-vă pentru a vă menţine organismul cald, evitând extenuarea;

– consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării organismului.

Activitatea polițiștilor a fost realizată cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Bacău, după cum ne-a comunicat ag. șef adj. de poliţie Gabriel Dumitrache.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img