Tuesday, June 6, 2023

Game Over. Președintele Federației Franceze de Fotbal demisionează pe fondul unui uriaș scandal

Recomandare:

NOËL le Graët, fostul președinte al președintelui Federației Franceze de Fotbal (FFF), a demisionat în urma unor acuzații de hărțuire sexuală și a unui raport incriminator la adresa federației. Totul, după 11 ani de mandat în funcția dată.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani s-a retras inițial din funcție în ianuarie, în timp ce guvernul francez a efectuat un audit privind guvernanța și comportamentul FFF față de femei, înainte ca rezultatele raportului să ducă la plecarea sa marți, 28 februarie 2023.

Raportul, care a fost publicat la începutul acestei luni, a concluzionat că “excesele comportamentale” ale lui Le Graët erau incompatibile cu rolul său și că acesta nu mai avea legitimitatea de a reprezenta fotbalul francez. De asemenea, raportul a precizat că acesta nu ar trebui să se întoarcă în funcție.

Le Graët, care a fost președinte al FFF timp de 11 ani, ar fi trebuit să rămână în această funcție până în 2024. Recent, el a fost implicat într-o altă controversă după ce inițial a refuzat să răspundă la un apel din partea lui Zinedine Zidane care devenea selecționer al echipei naționale a Franței, înainte de a-și cere scuze pentru comentariile sale “stângace”.

În pofida acuzațiilor, mai mulți membri ai FFF au declarat că Le Graët își va continua rolul în cadrul organismului de conducere mondial FIFA. În ianuarie 2022, el a fost numit delegat al președintelui FIFA, Gianni Infantino, în biroul FIFA de la Paris.

FFF a recunoscut “performanța sportivă și economică remarcabilă” a lui Le Graët ‘s într-o declarație prin care i-a anunțat demisia. În timp ce plecarea sa marchează sfârșitul unei epoci, ea semnalează, de asemenea, un punct de cotitură pentru fotbalul francez, care a fost marcat de controverse în ultimii ani.

În prezent, Federația Franceză de Fotbal (FFF) este condusă de interimarul Philippe Diallo, care a fost vicepreședintele forului.

Philippe Diallo va fi președinte interimar al FFF până în vară, mai exact la data de 10 iunie a.c., când vor avea loc noile alegeri.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img