Tuesday, June 6, 2023

Fumatul de canabis ar putea fi interzis în celebrul cartier roșu din Amsterdam

Recomandare:

Olanda, țara a aproape tuturor posibilităților, iată că schimbă foaia.

Consiliul municipal intenționează să interzică fumatul de canabis în faimosul cartier roșu din Amsterdam.

Amsterdamul dorește să interzică fumatul canabisului pe străzile din cartierul De Wallen, care înglobează celebrul cartier roșu. O propunere în acest sens a fost anunțată joi, 9 februarie 2023, de către oficialii consiliului.

De asemenea, primarul Femke Halsema a propus planuri care vor interzice distribuirea de droguri ușoare în același cartier de la sfârșitul după-amiezii până seara.

De asemenea, vânzările de alcool ar putea fi limitate, iar lucrătorii din industria sexului vor fi obligați să își închidă ferestrele mai devreme, probabil până la ora 3 dimineața. În prezent, acestea au voie să țină ferestrele deschise până la ora 6 dimineața. Dacă legea va deveni realitate, atunci aceasta va intra în vigoare de la 1 aprilie.

Conform legilor actuale, de joi până duminică nu este permisă vânzarea de alcool în cartierul roșu după ora 16.00. Noua legislație – dacă va fi adoptată – va interzice în totalitate afișarea alcoolului pe fațadele magazinelor în aceste zile.

“Această măsură se va aplica pe termen nelimitat și va fi înăsprită de la jumătatea lunii mai. Băuturile alcoolice trebuie să fie ecranate sau scoase din magazin în momentele în care se aplică interdicția de vânzare a alcoolului”, a declarat un oficial al consiliului.

Noi reguli

Restaurantele și barurile s-ar putea vedea confruntate cu o oră de închidere la 2 dimineața în zilele de vineri și sâmbătă.

Întreprinderilor de catering autorizate li se va interzice să permită accesul unor noi clienți în localurile lor după ora 1 dimineața, în aceste zile.

Aceste noi reglementări ar putea intra în vigoare încă de la jumătatea lunii mai, după ce vor fi dezbătute în parlament. Obiectivul acestei acțiuni ar fi acela de a reduce deranjul provocat locuitorilor din zonă de numărul mare de turiști pe care îi primește zona.

Un oficial al orașului a avertizat: “În cazul în care deranjul nu scade suficient odată cu interzicerea fumatului, vor fi analizate și posibilitățile de interzicere a fumatului pe terasele cafenelelor din zonă”.

Înainte de a putea fi pusă în aplicare orice modificare a legii, orașul trebuie să stabilească mai întâi cu să procedeze pentru a fi posibil din punct de vedere legal.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img