Saturday, June 3, 2023

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, “aproape de moarte” după o presupusă otrăvire în închisoare. Foto și video

Recomandare:

Mihail Saakașvili, fostul președinte pro-occidental al Georgiei, ar fi “aproape de moarte” după ce ar fi fost otrăvit în închisoare, spun mai multe voci din interiorul dar și exteriorul acestei țări.

Mikheil Saakașvili, fostul președinte pro-occidental al Georgiei, ar fi ‘aproape de moarte’ după ce ar fi fost otrăvit în timp ce se afla în închisoare. Din cauza stării sale de sănătate, acesta a fost mutat într-un spital, de unde Sky News a obținut o știre incredibilă, reușind să îl facă să răspundă la întrebări despre starea sa actuală de sănătate.

Postul de știri nu a primit permisiunea de a-l intervieva personal pe dl Saakașvili. În schimb, li s-a permis să îi transmită o serie de întrebări dactilografiate pe o foaie de hârtie prin intermediul avocatului său, Shalva Khachapuridze.

Ulterior, răspunsurile lui Saakașvili au fost scrise de mână pe hârtie, avocatul susținând că starea clientului său se înrăutățea în fiecare zi. Dl Khachapuridze a declarat pentru Sky News: “Este o scenă îngrozitoare. Arată ca un prizonier într-un lagăr de concentrare din Germania nazistă”.

Afirmațiile privind presupusa sa otrăvire în închisoare au fost respinse de Partidul Visul Georgian din Georgia. În schimb, aceștia insistă că starea sa este rezultatul faptului că nu a mâncat suficient. Solicitările de a-l transfera în Europa pentru tratament au fost refuzate de guvern. Fostul lider a fost responsabil pentru conducerea revoluției din 2003 care a respins regimul sovietic.

"Inițial aveam 120 de kilograme, acum am 64 de kilograme, dacă devin mai puțin de 60, medicii prevăd insuficiență multiplă de organe", a răspuns Saakașvili la întrebarea privind starea sa actuală de sănătate. Sunt tot timpul în pat, oasele mele se dezintegrează și îmi provoacă dureri atroce".

În ceea ce privește recentele proteste și tulburări care au avut loc în țară din cauza controversatului proiect de lege pe care a încercat să îl adopte, fostul său lider le-a spus poporului georgian: “Nu, nu, nu: “Rămâneți foarte vigilenți, fiți pregătiți să vă mobilizați în cel mai scurt timp, din cauza dispoziției răzbunătoare a regimului oligarhilor”. De atunci, proiectul de lege a fost retras de guvernul de la Tbilisi.

La începutul acestei săptămâni, președintele francez Emmanuel Macron a declarat despre situația lui Saakașvili: "Foștii lideri politici din Georgia care sunt deținuți și au o stare de sănătate precară ar trebui să fie eliberați sau să li se verifice starea de sănătate".

Amintim că eliberarea și grațierea sa au fost cerute de Parlamentul European în luna februarie a acestui an.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img