Thursday, June 1, 2023

Finlanda anunță că este pregătită să adere la NATO fără Suedia

Recomandare:

Inseparabile sau apropiate ține deja de domeniul trecutului. Și iată de ce. Ministrul finlandez al apărării, Mikko Savola, a declarat jurnaliștilor că țara sa este pregătită să adere la NATO fără Suedia.

Mikko Savola, ministrul finlandez al apărării, a declarat astăzi, sâmbătă, 18 februarie, jurnaliștilor că țara sa este pregătită să adere la NATO fără să aștepte Suedia.

Întrebat dacă Finlanda va refuza să adere la Alianță dacă Turcia va bloca intrarea Suediei, el a declarat pentru Associated Press (AP): “Nu, vom intra“.

În același timp, el a recunoscut că Finlanda preferă totuși să adere la NATO împreună cu Suedia, deoarece este cel mai apropiat partener și armatele țărilor se antrenează împreună aproape săptămânal.

“Aceasta este o cooperare foarte profundă și avem încredere deplină unul în celălalt”, a explicat el, în același context.

Savola a vorbit în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen, în Germania, de unde a scris pe Twitter: “Este important să rămânem aproape de cei mai de încredere vecini ai noștri. După cum a spus @HPevkur; “În ultimele săptămâni ne-am văzut mai mult unii pe alții decât pe propriile noastre soții”.

Cu toate acestea, prim-ministrul finlandez Sanna Marin a anunțat anterior că țara intenționează să adere la Alianța Nord-Atlantică în același timp cu Suedia. La 18 februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Suedia și Finlanda ar trebui să devină membre ale alianței până la jumătatea lunii iulie 2023, după cum relatează media externă.

Într-un alt tweet și vicepreședintele american Kamala Harris a scris: “Aștept cu nerăbdare să urez bun venit Suediei și Finlandei în Alianța NATO. A fost un privilegiu pentru mine să mă întâlnesc cu prim-ministrul Marin și cu prim-ministrul Kristersson la München pentru a discuta despre securitatea și valorile noastre comune”.
Apropiate și totuși îndepărtate. Viața și lupta pentru existență își spune cuvântul. Mai mult, no comments.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img