Tuesday, June 6, 2023

Final de iarnă cu temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea zilele următoare

Recomandare:

ANM România a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 februarie – 20 martie 2023. Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare vom avea vreme caldă în majoritatea zonelor din țară. Vor fi temperaturi maxime care să treacă de 15… 16 grade Celsius în sud, sud-est, sud-vest. 

Prognoza meteo 20 – 27 februarie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nordvestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 27 februarie – 6 martie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vineri, 17 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

Vreme caldă în majoritatea zonelor din țară cu o ușoară răcire la începutul săptămânii viitoare în jumãtatea de nord a țării. Așteptăm temperaturi maxime care să treacă de 15… 16 grade Celsius în sud, sud-est, sud-vest. Precipitaţii în regiunile centrale, nord-vestice, dar mai ales ales în zonele montane. La munte vor predomina ninsorile, unde se va depune strat nou de zăpadă la peste 1800 metri altitudine”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Potrivit specialiștilor, se va încălzi treptat, cu valori ce ar putea să atingă 15 grade Celsius în sud, sud-vest și vest. Vremea de iarnă se menține totuși la munte cu ninsori, vânt puternic și viscol. În regiunile montane așteptam rafale de peste 90 km/h.

Vremea în Moldova

În regiunea Moldovei, valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie.

La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4…5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9…10 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade.

Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie.

Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie 2023.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img