Tuesday, June 6, 2023

Filmul în limba germană “All Quiet On The Western Front” face istorie la BAFTA. Video

Recomandare:

Ce film putea avea câștig de cauză în vremurile actuale dacă nu unul cu război.

Filmul în limba germană “All Quiet On The Western Front” a intrat în istoria BAFTA-urilor, după ce a plecat cu șapte premii.

Un remake al unui roman din 1928 a intrat în istorie după ce a obținut șapte premii la ediția din acest an a premiilor BAFTA, duminică, 19 februarie 2023. All Quiet On The Western Front a obținut cel mai important premiu al serii, fiind desemnat cel mai bun film, la Royal Festival Hall din Londra.

Epopeea anti-război a lui Edward Berger, care se petrece în 1914, a fost scrisă inițial de Erich Maria Remarque – un veteran german din Primul Război Mondial – și a fost refăcută în limba germană.

Cartea descrie traumele fizice și psihice extreme suferite de soldații germani în timpul războiului, precum și detașarea de viața civilă, resimțită de mulți dintre ei, ulterior, la întoarcerea acasă.

Cartea a ajuns la ceremonie cu un număr record de 14 nominalizări, egalând Crouching Tiger din 2001. Cucerirea premiilor de duminică înseamnă că producția Netflix a lui Berger a obținut cel mai mare număr de premii BAFTA obținute de un film de limbă străină.

Pe lângă faptul că a câștigat la categoria cel mai bun film, filmul a mai obținut premii pentru cel mai bun regizor, film care nu este în limba engleză, scenariu adaptat, cinematografie și coloană sonoră și muzică originală.

Precedentul record pentru un film de limbă străină a fost înregistrat în 1988, când drama italiană Cinema Paradiso, care a câștigat cinci premii.

“Cel mai bun regizor este cel despre care nu credeam că va funcționa. Este un film german, pentru numele lui Dumnezeu!”, a declarat Berger pentru Sky News. De asemenea, el a adus un omagiu în această seară tuturor celor implicați în prezent în conflictul ucrainean.

James Friend a urcat pe scenă pentru a accepta premiul pentru cel mai bun film. În discursul său, cineastul a subliniat cum o întreagă generație de tineri germani a fost “otrăvită de propaganda naționalistă de dreapta”. Mesajul emoționant al filmului rămâne la fel de relevant și acum, după aproape 100 de ani, a subliniat el.

Alte două filme au primit câte patru premii în cadrul ceremoniei. “Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru dragostea voastră… asta înseamnă totul pentru mine”, a declarat emoționat Austin Butler, în vârstă de 31 de ani, în timp ce primea premiul pentru cel mai bun actor.

Portretul său al “Regelui rock and roll-ului” în filmul biografic de mare succes al lui Baz Luhrmann despre viața lui Elvis Presley a fost senzațional. Singura fiică a lui Elvis, Lisa Marie, a murit în mod tragic luna trecută, după ce a suferit un dublu atac de cord în casa ei din America.

The Banshees Of Inisherin a obținut, de asemenea, premii la patru categorii. În tragi-comedia irlandeză a lui Martin McDonagh, Colin Farrell a fost nominalizat ca cel mai bun actor.

“A fost un an atât de extraordinar pentru femei”, a declarat Cate Blanchett în momentul în care a primit premiul pentru cea mai bună actriță. Australianca în vârstă de 53 de ani a calificat rolul ei în rolul monstruoasei maestre Lydia Tar, drept “periculos și cu potențial de a pune capăt carierei”.

Premiile Bafta: O rază de lumină în întunericul provocat de un război inuman, la care asistăm neputincioși astăzi, pe frumoasa planetă Pământ.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img