Sunday, May 28, 2023

Fermierii francezi au intrat în Paris cu sute de tractoare

Pe unul dintre bannere scria ”Salvați fermierul”

Recomandare:

Sute de agricultori din Franța au intrat cu tractoare în Paris pentru a protesta față de decizia guvernului de a interzice pesticidele

Fermierii din Franța au intrat miercuri, 8 februarie, în Paris cu sute de tractoare pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse la utilizarea pesticidelor, alături de alte restricții de mediu.

Protestul a fost organizat după ce fermierii susțin că restricția le amenință producția, după ce un tribunal din Uniunea Europeană a interzis utilizarea insecticidului folosit de cultivatorii de sfeclă de zahăr.

”Aceste interdicții repetate și inacțiunea guvernului de a sprijini numeroase sectoare (cireșe, mere, cicoare, amidon de cartofi etc.) condamnă producția agricolă”, se arată într-o declarație comună a celui mai mare sindicat agricol din Franța, FNSEA, a sindicatului sfeclei de zahăr CGB și a grupului de tineri fermieri”, potrivit Reuters.

În urma restricției, fermierii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la continuarea declinului plantațiilor de sfeclă de zahăr și la închiderea fabricilor de zahăr.

De asemenea, fermierii au avertizat că toate culturile importate, care nu sunt supuse acelorași restricții privind pesticidele, ar putea amenința locurile de muncă din Franța.

Tractoriștii au intrat în capitala Franței, unii dintre ei purtând bannere pe care scria “Macron lichidează agricultura” și “Salvați fermierul”.

Conform unei declarații a sindicatului CGB, peste 500 de tractoare împreună cu 2.000 de fermieri erau așteptați să ajungă la Paris pentru a se alătura protestului.

Dar “era prea devreme pentru a confirma cifrele”, a declarat un purtător de cuvânt al CGB.

De asemenea, sindicatele de fermieri intenționează să se întâlnească cu ministrul francez al agriculturii, Marc Fesneau, pentru a discuta problema.

Potrivit ecologiștilor, utilizarea pesticidelor duce la crearea de reziduuri care deteriorează solul și afectează fauna sălbatică.

Tractoarele, dintre care unele purtau pancarte pe care scriau „Macron lichidează agricultura” și „salvați-vă fermierul”, trebuiau să își încheie procesiunea în fața monumentului Invalides, lângă ministerul agriculturii din capitala franceză.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img