Tuesday, June 6, 2023

Femeie arestată pentru că “practica ritualuri șamanice de vindecare”

Recomandare:

Polițiștii s-au pornit pe urmele șamanilor. După arestarea anterioară a unui cuplu britanic la începutul acestui an pentru că “practica ritualuri șamanice de vindecare”, o femeie din Gran Canaria a fost reținută pentru practici similare.

Poliția națională spaniolă a arestat o femeie din municipalitatea Santa Lucía de Tirajana (Gran Canaria) care a organizat ritualuri șamanice în cadrul cărora au fost administrate “substanțe psihoactive interzise și periculoase pentru sănătate”, a anunțat miercuri, 15 februarie 2023, forța de poliție.

Cum au acționat polițiștii

Ofițerii au intervenit în momentul în care era pe punctul de a începe un ritual în care se foloseau “substanțe psihoactive”.

Poliția a precizat că drogurile “acționează ca un instrument de recrutare și control al participanților”, precum și ca o “sursă de venit pentru organizatorul reuniunilor”.

“În unele cazuri, aceste substanțe sunt folosite ca terapie de substituire a medicinei convenționale, ceea ce facilitează manipularea mentală și îi face pe utilizatori mai vulnerabili”, a menționat poliția într-un comunicat.

Potrivit raportului poliției, femeia a permis, de asemenea, tinerilor să ia parte la aceste ritualuri, deși nu se știe dacă acestora li s-au administrat droguri.

Se spune că femeia ar fi folosit mai multe substanțe psihoactive, inclusiv ayahuasca și extract de San Pedro (un cactus originar de pe versanții andini din Ecuador și Peru).

Ofițerii Poliției Naționale au făcut o razie în localul folosit de femeie, iar drogurile au fost confiscate.

După cum s-a menționat, arestarea femeii din Gran Canaria, Spania, vine după ce Garda Civilă spaniolă a arestat un cuplu britanic care administra un refugiu spiritual ce practica “ritualuri de vindecare șamanică” în orașul Yecla din Murcia.

Despre Gran Canaria

Gran Canaria, denumită și Insula Mare a Canarelor, este a treia insulă ca mărime și a doua ca populație din Insulele Canare, un arhipelag în largul coastei atlantice a Africii de Nord-Vest, care face parte din Spania. În 2019, insula avea o populație de 851.231 de locuitori care constituie aproximativ 40% din populația arhipelagului.

Las Palmas de Gran Canaria, capitala insulei, este cel mai mare oraș din Insulele Canare și al nouălea din Spania.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img